25. november 2017
De 148 kunstnere har indleveret langt flest malerier og derudover mixed media, foto, skulptur, grafik og tegning til bedømmelse. Foto Prisme/Jens Ole Pedersen
gallery icon

Se billedserie

De 148 kunstnere har indleveret langt flest malerier og derudover mixed media, foto, skulptur, grafik og tegning til bedømmelse. Foto Prisme/Jens Ole Pedersen
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hillerød Kunstdage: 487 værker sorteret fra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hillerød Kunstdage: 487 værker sorteret fra
Hillerød - 16. marts 2017 kl. 05:51
Af Tore G. C. Rich
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

123 kunstværker fra 63 kunstnere er i år sluppet forbi censorernes kyndige øjne hos den kommende Censurerede Forårsudstilling ved Hillerød Kunstdage 24.-26. marts i FrederiksborgCentret, skriver Frederiksborg Amts Avis.

I år har 148 kunstnere fra hele landet indleveret 610 værker. Det er lidt flere end i 2016, hvor der var tilmeldt 126 kunstnere med 546 værker.

- Det er en flot tilslutning. Vi er hos Hillerød Bibliotek og Hillerød Kunstforening meget taknemmelige for, at der bliver vist den interesse, siger Hillerød Kunstforenings formand Margit Borring.

Udstillingen er nemlig arrangeret i samarbejde mellem Hillerød Bibliotek og Hillerød Kunstforening.

Margit Borring fulgte det fem mand store censorkorps, da det mandag og tirsdag bedømte »inde« og »ude« og fandt vinderne af 1.-prisen, 2.-prisen og 3.-prisen, der dog først afsløres ved ferniseringen i forbindelse med åbningen af kunstdagene fredag den 24. marts klokken 14.00 i Frederiksborgcentret. Vinderne modtager en pengegave på 10.000 kroner til deling fra Nordea Fonden, fordelt på 5000, 3000 og 2000 kroner.

Årets censorkorps har bestået af kunstnerne Ada Scheller, Jane Balsgaard, Morten Ernlund Jørgensen, Mette Rishøj og Anne Munnecke.

De 148 kunstnere har indleveret langt flest malerier og derudover mixed media, foto, skulptur, grafik og tegning. Af de antagede værker er 85 malerier, de øvrige 38 værker fordeler sig mellem de øvrige kategorier.

Udover de tre vindere får publikum atter mulighed for at pege på deres favoritkunstværk. Vinderen herfra udtrækkes søndag klokken 15. Kunstneren modtager 1000 kroner af Nordea Fonden.

Sammen med Den Censurerede Forårsudstilling viser fire svenske kunstnere deres præmierede bidrag fra en censureret udstilling afholdt i juni 2016 i Malmø Kunstforening for kommunalt ansatte. Arrangementet er en del af et nu fire år gammelt samarbejde med Malmø Kunstforening for kommunalt ansatte, MKK, FrederiksborgCentret og Hillerød Kunstforening. Samarbejdet er etableret med det formål at promovere et gensidigt kendskab til kunstnere i de to lande. De tre vindere på Den Censurerede Forårsudstilling inviteres til at udstille i Sverige i august måned.

Efter Kunstdagene flyttes udstillingen til Kunsthuset Annaborg hvor den kan ses fra 30. marts til og med 17. april 2017.

En listen over antagne kunstnere kan ses på Hillerød Biblioteks hjemmeside Hilbib.dk.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk