14. december 2017
Der er håb forude for de bilister, der hver dag bliver fanget i det ikke ufarlige trafikkaos ved Hillerød Syd afkørslen. Foto: Kim Rasmussen
Der er håb forude for de bilister, der hver dag bliver fanget i det ikke ufarlige trafikkaos ved Hillerød Syd afkørslen. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hillerød Kommune vil stoppe bilkøer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hillerød Kommune vil stoppe bilkøer
Hillerød - 23. september 2017 kl. 07:10
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hillerød Kommune er klar til at bruge 8-9 millioner kroner på at komme morgentrafikkens kaos ved Hillerødmotorvejens forlængelse til livs. Ved afkørslen mod Hillerød Syd, som ender i rundkørslen ved Peder Oxes Allé, opstår hver morgen og eftermiddag i myldretiden kø, og ofte bliver køen så lang, at den starter helt ude på selve forlængelsen.

Gennem de seneste år er problemet vokset, særligt om morgenen. Og det ser ikke ud til at blive bedre.

- Virksomhederne i området udvider, og det betyder endnu flere mennesker, der skal forbi. Og køen er der allerede nu, siger borgmester Dorte Meldgaard (K).

Tilslutningsanlægget ved Hillerød Syd er en del af Vejdirektoratets vejanlæg, og anlægget er udpeget som en lokalitet med trængselsproblemer. Derfor er der udarbejdet et projekt, der kan løse problemet ved at etablere såkaldte shunts, som leder en del af trafikken uden om rundkørslen.

Ifølge en indstilling til økonomiudvalgets seneste møde vil sådan en løsning, hvor der anlægges shunts for alle tre ben i rundkørslen, koste cirka 20 millioner kroner. Men Vejdirektoratets projektet er sat på stand by mens der laves VVM for færdiggørelsen af Hillerødmotorvejen - og Vejdirektoratet har oplyst til Hillerød Kommune, at der kan gå 6-8 år, før motorvejen er udvidet.

Og det er for længe at vente, mener borgmester Dorte Meldgaard.

- Jeg tror, at de mennesker, der holder i kø ved rundkørslen hver morgen synes, at 6-8 år er rigtig længe, siger hun.

Politikerne i økonomiudvalget besluttede onsdag dog, at bilisterne må vente et lille stykke tid endnu. Man vil afvente et skitseforslag fra Vejdirektoratet, som efter planen er klar i starten af 2018.

Når skitsen er modtaget, vil kommunen lave et detailprojekt for ombygningen af rundkørslen.

- Når vi har skitsen kan vi se, hvilke tanker Vejdirektoratet gør sig om rundkørslen, og så kan det være, at vi kan lave en løsning, der kan tilpasses den endelige løsning, når motorvejen kommer, siger Dorte Meldgaard.

Pengene til ombygningen af rundkørslen er fundet. I hvert fald 8-9 millioner kroner, som er afsat i det næste budget i en såkaldt strategisk pulje til infrastrukturprojekter. Forvaltningen vurderer, at en investering i den størrelsesordning vil gøre det muligt at anlægge shunten.

Puljen kan anvendes til projekter, der ikke direkte er en del af kommunens myndighedsmæssige område, men har stor indflydelse på kommunens egen infrastruktur.

Og det er dette projekt et eksempel på.

- I princippet skal Hillerød Kommune ikke betale noget til en statsvej. Men det vil vi gøre her fordi vi ved, det er en kæmpe udfordring for virksomhederne. Man kan diskutere, om vi burde betale det. Men nu er det foreslået, at vi bruger de penge til det, siger Dorte Meldgaard, som ikke mener, det er skønne spildte millioner, hvis det hele alligevel skal bygges om igen om 6-8 år.

- Selv om det ikke er sikkert, at de shunts skal være der når motorvejen kommer, kan det være en god investering at gøre noget alligevel, siger hun.

Hillerød Kommune forventer at begynde på ombygningen i begyndelsen af 2019.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk