26. november 2020
Hillerød Forsyning vil ikke gå videre med sag om politianmeldelse af borger, efter at politiet har henlagt sagen. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen
Hillerød Forsyning vil ikke gå videre med sag om politianmeldelse af borger, efter at politiet har henlagt sagen. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hillerød Forsyning dropper politisag om chikane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hillerød Forsyning dropper politisag om chikane

Nordsjællands Politi henlægger sag om Hillerød Forsynings politianmeldelse af borger, og forsyningsselskabet vil ikke gå videre med at klage over afgørelsen

Hillerød - 21. oktober 2020 kl. 10:30
Af Mette Dolmer Thygesen

Hillerød Forsyning dropper at gå videre i sagen om en politianmeldelse af en borger for chikane af en ansat.

Det sker, efter at Nordsjællands Politi har henlagt sagen, fortæller forsyningsselskabet i en pressemeddelelse.

arrow Læs også: Forsyningens bestyrelse var i gang med at rydde op, da den blev overhalet indenom

Hillerød Forsyning havde politianmeldt borgeren for en overtrædelse af Straffelovens §119a, som handler om krænkelse af personer i offentlig tjeneste ved at kontakte, forfølge eller på anden måde chikanere den pågældende person under udførelse af tjenesten.

Men politiet har nu meldt ud, at sagen er henlagt, og det skyldes, forklarer Hillerød Forsyning i pressemeddelelsen, at der ikke var beviser nok, og at offentligt ansatte skal tåle mere end andre, når det kommer til chikanesager.

Hillerød Forsynings advokater vurderede, at forsyningsselskabet havde pligt til at beskytte deres medarbejdere – og at der var grundlag for en straffesag eller et polititilhold imod borgeren, forklarer administrerende direktør i Hillerød Forsyning, Søren Støvring, i pressemeddelelsen.

Han udtaler samtidig, at ”det er vigtigt at slå fast, at ingen bliver meldt til politiet for at stille kritiske spørgsmål til Hillerød Forsyning eller for at søge aktindsigt, for vi kan tåle at blive kigget i kortene”.

"Ikke nødvendigvis enige"

Sagen er blevet kørt gennem advokatfirmaet Bech Bruun, og her vurderer også senioradvokat Poul Gade, at der var grundlag for et polititilhold eller en overtrædelse af straffelovens paragraf 119a, udtaler han:

”Nordsjællands Politis jurist har vurderet, at der ikke var beviser nok, men det er en afgørelse, som Hillerød Forsyning har mulighed for at påklage til statsadvokaten. Det fremgår af afgørelsen, at offentligt ansatte skal tåle mere end andre, når det kommer til chikanesager – det er vi ikke nødvendigvis enige i”.

Afgørelse taget til efterretning

Hillerød Forsyning vil dog ikke gå videre med sagen, siger Søren Støvring til Hillerød Posten:

”Politiet har afgjort, at de ikke mener, der er tilstrækkelige beviser for at gå videre i sagen, og at vi som en offentlig virksomhed skal kunne tåle noget mere. Den afgørelse har vi taget til efterretning, og vi gør ikke mere i den sag. Vi er ikke nødvendigvis enige, men det er sådan, politiet har afgjort sagen”.

Han undrer sig over, at politiet mener, at offentlig ansatte skal kunne tåle mere:

”Det betyder så, at en sygeplejerske, en sosu-assistent og en politibetjent skal kun tåle mere. Det virker mærkeligt for os, men vi har valgt at tage politiets afgørelse til efterretning, også for ikke at bruge ekstra tid på den sag,” siger Søren Støvring.

arrow Forsyningsdirektør er drevet af miljøet, men er kendt for møgsager
04. november 2020 kl. 06:01 Opdateret: kl. 16:34
arrow Hillerød Forsynings direktør fylder rundt
03. november 2020 kl. 15:12 Opdateret: kl. 13:36
arrow Formand freder Hillerød Forsynings ledelse - men kræver redegørelse
24. oktober 2020 kl. 05:42 Opdateret: kl. 17:12
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?