26. maj 2020
Søndag køres der for 25. gang MTB Marathon i skovene ved Hillerød. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Søndag køres der for 25. gang MTB Marathon i skovene ved Hillerød. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Henriksen kører de 103 km for 25. gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Henriksen kører de 103 km for 25. gang
Hillerød - 20. september 2019 kl. 16:00
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når starten går søndag morgen til den 25. udgave af Merida MTB Marathon, står Henrik Henriksen et eller andet sted i startboksen. Og det har han faktisk gjort hvert eneste år, siden Danmarks ældste mountainbikemaraton blev kørt første gang i 1995.

arrow Læs også: Sådan kom Kronprins Frederik i sadlen

Det hele begyndte, da han en dag var nede hos Per Øbro, som dengang havde Øbro Cykler, for at sælge ham en annonce i avisen. Dengang som i dag, var han ansat som sælger på Frederiksborg Amts Avis.

- Per havde fået ideen om at lave et langt mountainbikeløb. Og han skulle bruge noget markedsføring, fortæller Henrik Henriksen, som fik solgt sine annoncer, men pludselig også var blevet overtalt til selv at køre med i det første løb, selv om han faktisk aldrig havde siddet på en mountainbike før.

Efter den første træningstur i skoven var han solgt, og da det første løb blev skudt i gang, sad han klar blandt de 378 deltagere.

Han var dengang omkring 30 år, havde altid spillet fodbold, men ødelagde korsbåndet. Mountainbiken tog over.

- Det er fedt at komme ud i naturen og bruge sig selv. Du skal bruge hele din krop, og du skal læse terrænet på en helt anden måde end på racercykel. Og du finder ud af, hvor meget du kan på en mountainbike. Du kan køre alle vegne på den. Det er fed maskine. Hvis du har den der indre drengerøv og godt kan lide lidt fræs, så får du det på mountainbike. Når jeg ikke kunne spille fodbold, var det en god sport for mig, med masser af gode kammerater, siger han.

Henrik Henriksen blev snart en fast del af en flok, der mødtes på Markedspladsen på faste tidspunkter og tog ture sammen i skoven, og han blev formand for foreningen Klub MTB Marathon, der arrangerer løbet. Hvert år stod han også klar til start.

- Da jeg nåede 10. eller 15. gang gik der sport i det. Vi har et fantastisk kammeratskab, så jeg fortsætter. Og jeg bliver ved så længe kræfterne er der, siger Henrik Henriksen, som gør sig klar hvert år ved at træne lidt ekstra efter sommerferien.

- Men har man en god grundform, så når man langt, siger han.

I løbet af de 25 år er der sket meget.

- Det at cykle i skoven er det samme. Men udstyret, cyklen og tøjet - det har virkelig ændret sig. Vi startede på 26 tommers hjul med stiv forgaffel. I dag kører folk på 29 tommer full suspension. Men løbet har ikke ændret sig særligt meget. Det er stadig 103 kilometer, selv om vi har fundet lidt andre stier og lidt flere stigninger, siger han og fortsætter:

- Man skal henover 1000-1100 højdemeter på de 103 kilometer. Der er nogen, der bliver overraskede, for det er jo flade Danmark. Men du får ikke tre kilometers ro, så er du på en stigning på en stor vej, eller på et singletrack, hvor det går op og ned, siger Henrik Henriksen, som er stolt over at have være med til at arrangere løbet i alle årene.

- Vi er stolte over at vi har lavet der her. Det er mange år, og det er mange mennesker, vi har haft igennem, som oplever skoven, Hillerød og slottet. Det har været fantastisk, siger han.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?