17. maj 2021
Visionen er at skabe et miljø i stil med et såkaldt latinerkvarter, som man blandt andet kender det fra Paris. Illustration
Visionen er at skabe et miljø i stil med et såkaldt latinerkvarter, som man blandt andet kender det fra Paris. Illustration
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Helsingørsgade skruer op for hyggen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helsingørsgade skruer op for hyggen

Butikker, bygningsejere og kommunen vil sammen friske Helsingørsgade op med enkle løsninger, så gågaden bliver mere attraktiv. Butikkerne vil skabe flere hyggelige miljøer, der snævrer gaden ind, og butiksejerne vil give facaderne en ny gang maling

Hillerød - 22. november 2020 kl. 10:00
Af Peter Klar

Bygningsejere, butiksindehavere, Hillerød Byforum og kommunen er i fuld gang med at gøre Helsingørsgade til en mere hyggelig gågade at besøge.

Visionen er at skabe et miljø i stil med et såkaldt latinerkvarter, mange ikke mindst kender fra Paris.

”Ordet latinerkvarter er valgt som arbejdstitel, fordi det beskriver en stemning. Projektet skal understøtte de kvaliteter, vi har i forvejen i Helsingørsgade, der allerede består af delikatesse- og specialforretninger og små iværksættere. Så vi har allerede mange af de elementer, der skal til. Men æstetisk er der nogle udfordringer i forhold til, om gaden er lige så hyggelig, som butikkerne berettiger til,” siger citykoordinator i Hillerød Byforum Mette Kragh Faurholdt.

arrow Læs også: Ny donut-cafe åbnet: - Jeg har altid ønsket at have mit eget hyggelige sted
Facadeareal kan udnyttes mere

Helsingørsgade kan først få ny, varig belægning, nye lygtepæle og andet byrumsinventar, når gågaden har været gravet op i forbindelse med separatkloakering om nogle år.

Indtil da må forskønnelsen af Helsingørsgade nødvendigvis ske efter det forhåndenværende søms princip.

”Vi havde en god dialog i sommer med bygningsejere og de handlende, og alle bakker op. Det viste sig, at mange butikker ikke var klar over, hvad de må gøre, og hvor meget de må fylde, i deres eget facadeareal uden at spørge om lov,” siger Mette Kragh Faurholdt.

Mere snæver og hyggelig

Der er allerede synlige resultater i Helsingørsgade, hvor blomsterkrukker, stole, borde, bænke og andre elementer gør gaden mere snæver og hyggelig.

Nogle bygningsejere vil friske facaderne op med en gang maling, og der arbejdes på at lave nye facadeskilte, så butikkerne adskiller sig mere fra hinanden.

”Man fylder op i gaden med hyggelige elementer og skaber mindre miljøer. Det gør også, at gaden bliver snævret ind. Problemet med Helsingørsgade er faktisk, at den er ret bred, og store rum er ikke lige så hyggelige som små”.

Andre idéer er et gavlmaleri og etablering af Danmarks – måske – længste hinkerude gennem hele Helsingørsgade.

arrow Beboer glæder sig over nye p-regler: "Det har hjulpet enormt meget"
20. januar 2021 kl. 05:00 Opdateret: kl. 14:19
arrow Guldsmed og sadelmager skaber smykkeserie til mænd
27. december 2020 kl. 05:19 Opdateret: kl. 10:54
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?