13. december 2017
Politikerne skal orienteres om det aktuelle kriminalitetsbillede og diskutere, om der skal sættes yderligere tiltag ind for at komme kriminalitet og ballade til livs. Foto: Ann-Sophie Meyer
Politikerne skal orienteres om det aktuelle kriminalitetsbillede og diskutere, om der skal sættes yderligere tiltag ind for at komme kriminalitet og ballade til livs. Foto: Ann-Sophie Meyer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hærværk i Hillerød: Politikerne skal drøfte kriminalitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hærværk i Hillerød: Politikerne skal drøfte kriminalitet
Hillerød - 15. marts 2017 kl. 05:54
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I kølvandet på de mange rudeknusninger i Hillerød centrum for et par uger siden kontaktede Venstres Thomas Elong borgmester Dorte Meldgaard for at få sagen taget op politisk.

arrow Læs også: Samlet indsats mod ballade i byen

Den 19. april er byrådspolitikerne indkaldt til et temamøde om »status på det aktuelle kriminalitetsbillede og drøftelse af det kriminalpræventive arbejde«. Sagen skal efterfølgende drøftes på Økonomiudvalgets møde samme dag og efterfølgende i byrådet.

- Jeg synes, det er meget positivt, at mødet kommer. I april har vi mere nyt om politireformen, og det kan være, at den indeholder relevant viden, som vi kan bruge til noget, siger Thomas Elong.

Han foreslår, at Økonomiudvalget nedsætter et såkaldt paragraf 17 stk. 4-udvalg.

- Sådan et udvalg har stor relevans. Det er et aktivt udvalg, der kan se på forskellige problemer, blandt andet kan det have til formål at se løbende på det aktuelle problem med kriminalitet. Hvis vi for eksempel ønsker at se nærmere på bandemedlemmers indtægtsforhold, kan vi få både Skat og jobcentret skat på banen på banen, siger Thomas Elong, der allerede har været i dialog med Socialdemokratiet om sagen og derfor er meget fortrøstningsfuld omkring opbakningen til forslaget.

Liberal Alliances Marco Oehlenschläger har flere gange taget problematikken med bander op politisk, og han håber derfor nu, at der kommer konkrete løsninger ud af temamødet og den efterfølgende politiske drøftelse.

- Det er godt med endnu et dialogmøde, det har vi jo prøvet før. Derfor håber jeg meget, at der kommer konkrete løsninger, og Liberal Alliance har allerede foreslået flere. Jeg håber, at mødet er et skridt i den rigtige retning, så byrådet kan komme med nogle konkrete initiativer og løsninger, siger Marco Oehlenschläger.

arrow Politiet havde styr på uroligt natteliv
12. marts 2017 kl. 10:28 Opdateret: kl. 10:28
arrow Politiet øger patruljering efter rudeknusninger
03. marts 2017 kl. 12:31 Opdateret: kl. 12:31
arrow Pub har fået knust ruder
02. marts 2017 kl. 14:24 Opdateret: kl. 16:53
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk