25. oktober 2021
Spejderlederpris 2021 er blevet tildelt Lars Kvisgaard Hansen af borgmester Kirsten Jensen. Pressefoto
Spejderlederpris 2021 er blevet tildelt Lars Kvisgaard Hansen af borgmester Kirsten Jensen. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hæder til 'fuldblodsspejder': - En højt skattet og elsket leder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hæder til 'fuldblodsspejder': - En højt skattet og elsket leder

Hillerød Kommunes Spejderlederpris 2021 er uddelt

Hillerød - 18. september 2021 kl. 04:42

Borgmester Kirsten Jensen har uddelt Hillerød Kommunes Spejderlederpris 2021. Prisen går til Lars Kvisgaard Hansen, der er stammeassistent i Grib Skov Trops stifinderstamme.

Lars Kvisgaard Hansen er 56 år og har været spejder i 17 år - alle år som assistent eller stammeleder i Grib Skov Trop i Nødebo. Han kom med som assistent, da hans ældste søn startede som spejder. Lars Kvisgaard Hansen gik i gang med at lære spejderfærdighederne fra bunden, som han kunne videregive til stifinderne.

"Lars' børn blev ældre og forsvandt efterhånden ud af spejderarbejdet, men Lars var grebet af spejderånden og friluftslivet og var aldrig i tvivl om, at han skulle fortsætte som spejderleder. I 2013 overtog han posten som leder for stifindergrenen, og i de følgende syv år var han "høvding" for Sortfodsstammen, indtil han i 2020 gav stafetten videre og fortsatte som assistent," skriver Grib Skov Trops stifinderstamme i en pressemeddelelse.

Kæmpe arbejde

I sin tale ved prisoverrækkelsen fremhævede borgmester Kirsten Jensen blandt andet, at Lars Kvisgaard Hansen som høvding har lagt et kæmpe arbejde i planlægningen af både de enkelte møder og det langsigtede arbejde i stifindergrenen. Og børnene er til stadighed blevet tilbudt relevant og udfordrende spejderaktiviteter i en passende blanding af sjov og alvor.

Lars har i de forløbne 17 år udviklet sig fra "spejder-novice" til "fuldblods-spejder". Han har gennem årene været en højt skattet og elsket leder for over 250 stifindere, og han har deltaget i over 600 grenmøder og et stort antal weekendture, turneringer og sommerlejre, skriver altså stifinderstammen i deres pressemeddelelse.

Jk

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?