26. maj 2020
- Når man får billeder og beskeder af den karakter, så går det over i privatlivet, og det bliver ubehageligt, siger Annette Rieva (V), der flere gange har været udsat for seksuelle tilnærmelser på de sociale medier, efter hun er gået ind i politik. Foto: Kenn Thomsen
- Når man får billeder og beskeder af den karakter, så går det over i privatlivet, og det bliver ubehageligt, siger Annette Rieva (V), der flere gange har været udsat for seksuelle tilnærmelser på de sociale medier, efter hun er gået ind i politik. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Had og sex i politikernes indbakker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Had og sex i politikernes indbakker
Hillerød - 09. november 2019 kl. 03:57
Af Johanne Wainø og Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Anette Rieva (V), byrådspolitiker i Hillerød, var midt i madlavningen med sine børn, da der pludselig tikkede et billede af en fremmed mands kønsdele ind på hendes mobiltelefon. Det var første gang, men det blev ikke den sidste, fortæller hun til Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Mette skrev danmarkshistorie i 2019

- Når man får billeder og beskeder af den karakter, så går det over i privatlivet, og det bliver ubehageligt. Jeg har heldigvis et rigtig godt ægteskab, men ellers kunne det da godt være hårdt for ægteskabet at få sådan nogle henvendelser, siger Anette Rieva, som ikke er den eneste i byrådet, der har fået henvendelser af seksuel karakter, chikane og trusler.

Og politikerne i Hillerød er langt fra de eneste. Fire ud af ti kommunalpolitikere udsættes for trusler og chikane på de sociale medier, og særligt kvindelige politikere udsættes for seksuelle tilnærmelser. Tendensen er problematisk, mener Drude Dahlerup, professor i statskundskab ved Stockholms Universitet.

- Det er jo et angreb på demokratiet og på kvinders medborgerskab. Både mandlige og kvindelige politikere oplever trusler og chikane, men kvinderne får nogle henvendelser, som mændene ikke får. Nemlig de, der handler om deres køn, krop og børn. Det er utrolig slemt og utroligt krænkende, siger hun.

»Dick pics« er ifølge lektor og kønsforsker ved RUC, Christian Groes, en magtdemonstration og en moderne måde at vise frustration på.

- Det er en søgen efter at være grænseoverskridende og bryde med normerne, men det kan også forstås som en form for oprør overfor de politikere, der modtager det. Skal man nedgøre en person og samtidig bruge maskulin magt, så er pikbilledet gavnligt til det, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

arrow Dømt politiker får økonomisk hjælp til at betale bødestraf
15. december 2019 kl. 12:55 Opdateret: kl. 12:55
arrow Mette Thiesen vil ikke anke dom: Lægger injuriesag bag sig
13. december 2019 kl. 15:43 Opdateret: kl. 15:44
arrow Mette Thiesen dømt for at ærekrænke fitnessinstruktør
13. december 2019 kl. 13:40 Opdateret: kl. 13:42
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?