22. oktober 2021
Billede
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hård strid om isolering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hård strid om isolering
Opdateret 08. februar 2013 kl. 09:34
Hillerød - 06. februar 2013 kl. 04:00
Af Janne Mulvad

Hilllerød: Papiruld Danmark i Hammersholt ved Hillerød er havnet i en heftig strid om, hvor miljøvenligt virksomhedens isoleringsprodukt, papiruld lavet af gamle aviser, egentlig er. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Papiruld Danmark dømt i Sø- og Handelsretten

En rapport finansieret af Papiruld Danmarks skarpeste konkurrent på markedet, Rockwool, problematiserer brugen af borsyre i papiruld. Forskeren fra Dansk Hydraulisk Institut, som har lavet rapporten, konkluderer, at det er misvisende at papiruld markedsføres som miljøvenligt på grund af indholdet af borsyre.

I en pressemeddelelse på Rockwools hjemmeside kan man blandt andet læse, at hvis et barn kommer i nærheden af rester af borsyre, som kan ligge i bunden af en tom emballage, kan to teskefulde af pulveret været dødeligt. Papiruld Danmark mener, at konkurrenten forsimpler problemstillingen groft.

- Sådan en artikel som den er jo bevidst lavet for at skade os. Den er ikke skrevet for at redde den danske befolkning fra noget som helst, siger direktør i Papiruld Danmark, Claus Skov.

Men det afviser Rockwools koncernoverlæge, Harald Meyer. Rapporten er bestilt hos DHI fordi der ikke fandtes forskning på området, siger han.

- Vi har taget initiativ til det, og grunden til, at vi har gjort det er, at vi synes, der mangler lødig oplysning om flammehæmmeren borsyre i papiruld, siger koncernoverlæge hos Rockwool International, Harald Meyer til Frederiksborg Amts Avis.

arrow Papirfuge kan blive et guldæg
22. januar 2013 kl. 04:00 Opdateret: kl. 14:00
arrow Papiruld Danmark får Initiativpris
29. oktober 2012 kl. 11:59 Opdateret: kl. 08:23
arrow Papiruldfabrik kender ingen krise
10. juli 2012 kl. 12:15 Opdateret: kl. 12:17
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?