19. oktober 2021
Billede
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gruppeformand går: Rød aftale splitter K i Hillerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gruppeformand går: Rød aftale splitter K i Hillerød
Opdateret 11. september 2015 kl. 06:20
Hillerød - 09. september 2015 kl. 03:56
Af Janne Mulvad

Den konservative borgmester i Hillerøds tætte samarbejde med venstrefløjen får nu byrådsgruppens formand Mette Thiesen til at trække sig fra formandsposten. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

I en mail til bestyrelsen og byrådsgruppen, som Frederiksborg Amts Avis er kommet i besiddelse af, beskylder hun borgmester Dorte Meldgaard (K) for at holde sig alt for meget til den to år gamle konstitueringsaftale, hvor byrådets røde partier gjorde Meldgaard til borgmester og blandt andet aftalte at holde skatter og afgifter i ro.

Thiesen mener, at borgmesteren lægger sig fladt på jorden uden kamp og overlader det til byrådets yderste venstrefløj at sætte Hillerøds politiske kurs, i stedet for at søge at opnå konservative resultater med det borgerlige flertal, der faktisk er i byrådet.

Ved de netop overståede budgetforhandlinger i kommunen var Mette Thiesen sat uden for forhandlingerne. Borgmesteren indgik ligesom sidste år forlig med byrådets venstrepartier, som også for to år siden indgik konstitueringsaftale med de konservative og gjorde Dorte Meldgaard til borgmester. Budgetforliget kom i hus, efter at de borgerlige partier forlod forhandlingerne, da det stod klart, at de ikke kunne komme igennem med deres ønske om at sænke grundskyld og dækningsafgift.

I mailen ærgrer Mette Thiesen sig over, at borgmesteren ikke bestræbte sig mere på at få en aftale med de borgerlige.

»Man har ved dette budget overhovedet ikke fulgt nogle af de Konservatives mærkesager med hensyn til sænkelse af grundskyld, dækningsafgift eller andre skatter eller afgifter«, skriver hun i mailen.

Mette Thiesen ønskede tirsdag ikke at kommentere mailen, men bekræfter, at hun stopper som gruppeformand. Dorte Meldgaard ønsker heller ikke at kommentere Mette Thiesens mail, men siger til Frederiksborg Amts Avis, at hun håber at Mette Thiesen vil ændre mening og alligevel fortsætte som gruppeformand.

Rejser du til udlandet i år?