20. september 2020
Bestyrelsesmedlemmer i GrønnegadeCentrets Venner, Inge Christensen, Annett Toyberg og Anna Sofie Morell glæder sig til at fejre støtteforeningens jubilæum. Centerleder Anette  Høyer ses her mellem vennerne (nummer to fra venstre).Foto: Kim Rasmussen
Bestyrelsesmedlemmer i GrønnegadeCentrets Venner, Inge Christensen, Annett Toyberg og Anna Sofie Morell glæder sig til at fejre støtteforeningens jubilæum. Centerleder Anette Høyer ses her mellem vennerne (nummer to fra venstre).Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: GrønnegadeCentrets Venner fejrer 10 års jubilæum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GrønnegadeCentrets Venner fejrer 10 års jubilæum
Hillerød - 25. maj 2019 kl. 14:20
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rigtige venner er guld værd.
Det gælder især for GrønnegadeCentrets støtteforening, GrønnegadeCentrets Venner, der siden foreningen opstod har samlet over en kvart million kroner ind til det populære seniorcenter.

Den 9. juni er det 10 år siden, at GrønnegadeCentrets Venner så dagens lys. Det skete på en stiftende generalforsamling i kølvandet på en turbulent periode for centret, der i 2008 var truet af lukning. Centret lukkede dog ikke men fik i stedet skåret sit budget med en million kroner. Der var derfor behov for at hente penge til driften af centret udefra, og derfor opstod ideen om en støtteforening.

- Hvor stramt det egentlig stod til, kan man se her, siger Anna Sofie Morell, kasserer i venneforeningen, og kigger på en liste over de ting, som støtteforeningen gennem tiden har givet penge til.

- Centret ansøgte om en støvsuger. Det var det første, vi gav penge til i 2011. 2930 kroner kostede den. Det siger lidt om, hvor stramt centrets budget var, at man ikke engang havde råd til det, fortsætter hun.

GrønnegadeCentrets Venner har gennem årene stået for tre årlige arrangementer: En mortensaftensmiddag, en brunch på Grundlovsdag og en frokost på Hillerød Kræmmermarked. Især sidstnævnte har alle årene været voldsom populær med op mod 3-400 betalende deltagere.

Men allerede inden foreningen blev stiftet havde den startkapital med sig. Frede Leiholm donerede i 2009 startpengene på cirka 5000 kroner fra Ullerup Cykelløbs 20 kilometer-distance, og Finn »Bager« arrangerede ene mand en storstilet støttefest i GrønnegadeCentret i maj 2009 og donerede hele overskuddet, omkring 15.000 kroner, til centret. I løbet af de seneste 10 år er der blevet samlet 254.930 kroner ind, der blandt andet er gået til et nyt lydanlæg, en scene, infoskærme, dankortterminaler, nye markiser, duge og kasseapparater. Sidste år havde støtteforeningen et overskud på 27.000.

Vigtige penge
Og støtteforeningen er stadig i den grad nødvendig i dag. Kommunen ejer bygningerne, men GrønnegadeCentret betaler selv lønninger og driften af centret. Pengene kommer ind fra kontingenter, cafesalg, betaling for at gå på motionshold og udlejning af lokaler, men det er ikke nok.

- Man taler i dag ikke så meget om krisen dengang, så når der kommer nye medlemmer ind, så kender de ikke behovet for venneforeningen, fortæller centerleder Anette Høyer og fortsætter:

- Der vil blive ved med at være behov for »vennerne«. Tilskuddet fra kommunen bliver jo nok ikke større, og vi kan ikke finde frivillige til at gøre rent. Vi har ikke kunnet finde penge til rengøring i et budget, der er så stramt som vores, så hvis man ikke havde »vennerne«, så havde vi et center, der var meget nedslidt, siger Anette Høyer.

Inger Christensen, der har været med i støtteforeningens bestyrelsen fra begyndelsen, er enig.

- Der er så mange tilbud til folk alle andre steder, så det skal også være sjovt at kommer her, siger Inger Christensen.

GrønnegadeCentrets Venner er lige nu gået i tænkeboks over, hvad der skal ske, nu hvor Hillerød Kræmmermarked er lukket og erstattet af Hillerød Slotssø Byfest. Derudover vil bestyrelsen gerne have flere medlemmer af foreningen. Der er 1600 medlemmer af GrønnegadeCentret, men alle uanset alder og bopæl kan blive medlem af støtteforeningen. Men kun godt 100 betaler lige nu de 100 kroner, det koster at være medlem af støtteforeningen.

- Vi er ved at se på, hvad vi kan gøre for at få flere medlemmmer og blive mere synlige, fortæller Annett Toyberg fra bestyrelsen.

Brunch og sang
»Vennernes« 10 års fødselsdag fejres med en ekstraordinær stor brunch Grundlovsdag, onsdag den 5. juni klokken 10.30 i GrønnegadeCentret. Der vil være champagne og underholdning af Anna Ritsmar. Der er selvfølgelig også fællessang, hvor Ole Nisbeth synger for. Billetter til 135 kroner kan købes i receptionen eller på hjemmesiden indtil onsdag den 29. maj klokken 14.

Har man lyst til at være med i GrønnegadeCentrets Venner, kan man indbetale 100 kroner på foreningens konto: Reg: 5064. Kontonr: 1403923.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?