21. februar 2019
Den grønne kile med søen, der får navnet Svanesøen, skulle være færdig som den første del af Frederiksbro, men nu har bygherren bedt om tilladelse til, at det grønne område først etableres som noget af det sidste i projektet. Illustration: Mangor & Nagel Arkitekter.
Den grønne kile med søen, der får navnet Svanesøen, skulle være færdig som den første del af Frederiksbro, men nu har bygherren bedt om tilladelse til, at det grønne område først etableres som noget af det sidste i projektet. Illustration: Mangor & Nagel Arkitekter.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Goldschmidt vil vente med grøn kile

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Goldschmidt vil vente med grøn kile
Hillerød - 19. august 2018 kl. 08:39
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hillerøds nye bydel Frederiksbro på Møllebrogrunden, er kendetegnet ved en lang grøn kile med en sø, cykelstier og broer, som skal gennemskære det tætte boligområde og være et grønt område med offentlig adgang. Aftalen mellem Hillerød Kommune og bygherren, M. Goldschmidt Holding, er at den grønne kile skal være etableret inden de nye boliger tages i brug, ligesom en stibro over Herredsvejen skal stå klar samtidig med de første boliger.

arrow Læs også: To veje for hotel på Markedspladsen

Men det kan ikke lade sig gøre, lyder det fra bygherren, som har bedt Hillerød Kommune om udsættelse.

- Vi kan ikke nå at have den grønne kile færdig, når byggeriet tages i brug, blandt andet fordi vi skal nedlægge Trollesmindes Allé for at lave den grønne kile, fortæller projektdirektør Ulrik Bebe til Frederiksborg Amts Avis.

Den nuværende Trollesmindes Allé, som løber gennem Møllebrogrunden, skal omlægges så Frejasvej forbindes med vejen, og før den omlægning er klar til brug, kan den nuværende vej ikke nedlægges. Andre udfordringer er ifølge en sagsfremstilling til Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget forsinkelsen med færdiggørelse af anlægsarbejdet med trykledning til Solrødgård, problemer med at få aftaler på plads med autoforhandlerne på Frejasvej og generelt byggelogistiske udfordringer med at have offentlig adgang i den grønne kile samtidig med, at der bygges.

Politikerne i Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget så denne uge nærmere på ansøgningen fra Goldschmidt. Bygherren vil dele etableringen af den grønne kile op i tre etaper, sådan at de enkelte elementer vil blive gjort færdigt løbende fra maj 2020 til slutningen af 2021, hvor man regner med, at byggeriets etape 2 står færdig.

Et flertal i udvalget sagde god for udsættelsen af de første to etaper, men har udsat beslutningen om, hvorvidt etableringen af broen, den 3. etape, kan vente.

- Hvis nu der kommer en byggekrise eller der sker noget andet, så byggeriet stopper, så skal vi sikre os, at der ikke går 15 år før broen er der, siger Dan Riise, som ærgrer sig over, at det er nødvendigt at udsætte etableringen af den grønne kile.

- Den grønne kile er en meget vigtigt del af projektet, og det var noget af det vi faldt for, da vi stemte for projektet. Men vi står i en situation, hvor vi må forholde os til virkeligheden, siger han.

Som eneste udvalgsmedlem sagde Peter Langer (SF) nej til at godkende, at de to første etaper udsættes, og han bad om at få sagen i byrådet.

- Projektet blev solgt på de gode stiforbindelser gennem området, og den fine sø, og de andre ting til glæde for befolkningen. Og ja, der skal stå kraner og alt muligt, men det er byggelogistik. Man burde finde en løsning, og så få lavet de stier, siger han og fortsætter:

- Jeg tror rigtig mange borgere bliver skuffede, hvis byggeriet kommer først og de her gode ting først komme bagefter. De skolebørn, der flytter ind på Frederiksbro i 2020 skal bruge stierne som sikker skolevej, og så synes jeg, det er længe at vente til 2021 før stierne står færdige, siger Peter Langer.

Han er derfor klar til at kæmpe i byrådet for den grønne kile.

- Jeg kan godt se, at der er ting, der forsinker projektet, men jeg synes det vil være at give elastik i metermål til Goldschmidt. De uheldige ting bliver brugt som en slags fripas til at gøre projektet færdigt, når det nu falder for, siger han.

arrow Forslag: Hotel bygges i fire-fem etager
23. november 2018 kl. 03:16 Opdateret: kl. 21:32
arrow Nyt forslag til hotel på Markedspladsen
20. november 2018 kl. 03:16 Opdateret: kl. 19:58
arrow Politikere afviser hotelprojekt
07. november 2018 kl. 15:55 Opdateret: kl. 16:08

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk