27. september 2021
Badehuset skal bygges i en let og transparent konstruktion med facader i glas, med omklædningsfaciliteter i teglsten og egetræ.  Badehuset vil kunne benyttes hele året, skriver Goldschmidt i sin ansøgning til kommunen. Illustration: Mangor & Nagel
Badehuset skal bygges i en let og transparent konstruktion med facader i glas, med omklædningsfaciliteter i teglsten og egetræ. Badehuset vil kunne benyttes hele året, skriver Goldschmidt i sin ansøgning til kommunen. Illustration: Mangor & Nagel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Goldschmidt bygger i den grønne kile

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Goldschmidt bygger i den grønne kile
Hillerød - 17. december 2019 kl. 05:54
Af Janne Mulvad

Den grønne kile i den kommende bydel Frederiksbro i Hillerød er flere gange blevet fremhævet som et af projektets største attraktioner.

Alligevel har et enigt Arkitektur, Byplan og Trafikudvalg givet tilladelse til, at Goldschmidt ændrer planerne og opfører en driftsbygning og et badehus midt i det, der skal blive til den grønne kile, et rekreativt område for både beboere i Frederiksbro og andre borgere fra byen.

arrow Læs også: Goldschmidt vil bygge højere huse

Men det er fordi, det er en lang bedre løsning, lyder det fra udvalgets formand, Dan Riise (V).

- Vi synes det er fint. Det er et meget bedre projekt, end det første. Før skulle der være en stor jordbunke på stedet, nu kommer er den lille bygning i stedet for. Samlet set bliver det pænere. Og samlet set bliver der ikke mindre areal at bevæge sig på, siger han.

Lokalplanen for Frederiksbro fastsætter, at den grønne kile kun må anvendes til grønt rekreativt område, samt cykel- og gangstier, lege- og opholdsarealer samt tekniske anlæg i form af forsinkelsesbassiner, udformet som rekreative anlæg. Der kan etableres mindre overdækkede skure/pavilloner i den grønne kile, såfremt det har et rekreativt formål.

Den grønne kile har et areal på 15.387 kvadratmeter. De to bygninger er på hver cirka 200 kvadratmeter.

Badehuset, som Goldschmidt vil opføre, skal afløse et badebassin, der skulle placeres i den store sø i den grønne kile, Svanesøen.

Men for at skabe plads til forøgede regnmængder i Frederiksbros LAR-anlæg, vil Goldschmidt flytte badebassinet fra søen og på land i den grønne kile. Forvaltningen vurderer, at forholdet omkring manglende opholdsareal er af underordnet betydning på grund af den samlede størrelse, og da badehuset også kan benyttes til "ophold".

Også driftsbygningen er i orden, mener forvaltningen.

Bygningen skal indeholde garager, værksted, depot, container, skraldesug med mere, men til gengæld vil Goldschmidt bygge en fælles tagterrasse på de bygninger, der skal stå tættest på Herredsvejen, og det er en acceptabel løsning, vurderer forvaltningen, og den vurdering bakkede politikerne altså op om.

arrow Se billederne: Her er udsigten fra Hillerøds nye højhuse
25. oktober 2020 kl. 05:58 Opdateret: kl. 08:45
arrow Frederiksbro trækker mange interesserede lejere
30. juni 2020 kl. 12:03 Opdateret: kl. 17:05
Stemmer du til kommunalvalget i år?