12. maj 2021
Michael Liesk mener, at J. Jensen ligger det forkerte sted i forhold til en udvidelse af virksomheden i Uvelse.
Michael Liesk mener, at J. Jensen ligger det forkerte sted i forhold til en udvidelse af virksomheden i Uvelse.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Godt med genbrug - skidt beliggenhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Godt med genbrug - skidt beliggenhed
Hillerød - 11. april 2021 kl. 20:37
Af Michael Liesk (SF), kandidat til regionsrådsvalget, Humlehaven 16, 3400 Hillerød

Virksomheden J. Jensen og enkelte politikere forsøger nu at udstille de partier i byrådet, der har stemt nej til en lokalplan, der vil have givet tilladelse til omfattende genbrugs virksomhed som partier, der ikke ønsker genbrug. Nu skal man nok kende lidt til, hvad det egentlig er J. Jensen ønsker at udføre af genbrug, på en virksomhed placeret i det åbne land.

arrow Læs også: DEBAT: Arrogant og udemokratisk erhvervsdirektør

De seneste år har der i byen været en utrolig udvikling, og dette har på mange måder medført større bevågenhed fra borgere i alle dele af byen og det med god grund og ret. Udviklingen har medført indhug i natur og kulturhistoriske områder, vi har fået mere støj og flere biler. En byudvikling, som mange nu er blevet opmærksomme på ikke alene i Uvelse, men også borgerne i Hammersholt ønsker at beholde det åbne land fri for byggeri, mere trafik og støj.

Placeringen af et omfattende genbrugscenter med behandling af farlige og miljøskadelige stoffer fra byggeriet får vel alles alarmklokker til at ringe. Trafikforholdene tillader ikke yderligere belastning og forvandling af beton og mursten til opfyld og genbrug vil i den grad være støjende. Man må blot håbe på at nej'et til lokalplanen ikke er begrundet i det forestående kommunevalg, men også bunder i et krav om, at der ikke fremover kan gives dispensationer i forhold til planloven/fingerplanen, og at den gældende lovgivning på området overholdes.

Når det er sagt, er genbrug og især genbrug af bygningsmaterialer nok en af de mest påtrængende opgaver i vores samfund. Regionerne kæmper for at finde områder, hvor der kan graves råstoffer til byggeriet, som i høj grad bliver en mangelvare - lige om lidt.

Så når SF i Hillerød siger nej så gør vi det især, fordi placeringen er forkert.

arrow Erhvervschef: Politikere er ikke fair
10. april 2021 kl. 05:18 Opdateret: kl. 15:01
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?