23. april 2021
Lene Helbrønd, der er butiksleder i Kirkens Korshærs' genbrugsbutik i Slotsgade, passer ekstra godt på de frivillige medarbejdere, der befinder sig i den såkaldte udsatte gruppe. Foto: Martin Warming
Lene Helbrønd, der er butiksleder i Kirkens Korshærs' genbrugsbutik i Slotsgade, passer ekstra godt på de frivillige medarbejdere, der befinder sig i den såkaldte udsatte gruppe. Foto: Martin Warming
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Genbrugsbutik bestormet på åbningsdagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Genbrugsbutik bestormet på åbningsdagen

Kunderne måtte stå i kø for at komme ind i Kirkens Korshær mandag

Hillerød - 02. marts 2021 kl. 13:30
Af Martin Warming

Der meldes om travlhed i butikkerne, efter at de fik lov til at åbne igen mandag.

Og foran Kirkens Korshærs' genbrugsbutik på Slotsgade var der lang kø mandag formiddag.

En medarbejder havde taget opstilling ude foran butikken og lukkede kunderne ind, efterhånden som der kom andre ud, og der blev plads inde i butikken.

arrow Læs også: En uge med åbne butikker: - Gensynsglæden har været stor

Da det gik vildest for sig, måtte kunderne vente en halv times tid på at blive lukket ind i butikken.

"Det er helt vildt," lød det fra Lene Helbrønd, der er butiksleder, da Hillerød Posten - efter at have ventet pænt i køen - endelig blev lukket ind i genbrugsbutikken.

Skal bruge mundbind

Her stod Lene Helbrønd bag kassen sammen med to andre medarbejdere og forsøgte at følge med.

Selv om genåbningen blev noget af et tilløbsstykke, og kunderne nærmeste bestormede genbrugsbutikken i Slotsgade, da den åbnede mandag, så er Lene Helbrønd helt tryg ved situationen.

Også selv om mange af de frivillige i butikken er ældre mennesker og befinder sig i den såkaldte udsatte gruppe.

"Jeg er helt tryg. Vi sender pænt folk ud, hvis de ikke vil bruge mundbind, uanset om de er fritaget eller ej. Vi vil ikke løbe den risiko. På det område tager jeg mere hensyn til personalet end kunderne, og hvis man er fritaget for at bruge mundbind, så er det ikke livsnødvendigt at handle i en genbrugsbutik. Så må man desværre vente lidt endnu," fortæller Lene Helbrønd.

Højst 40 kunder

Der må være 60 kunder i Kirkens Korshærs' genbrugsbutik i Hillerød, men Lene Helbrønd har valgt at lukke dørene, når der er 40 kunder inde i butikken. Bare for en sikkerheds skyld, som hun siger.

"Det er skønt at komme i gang igen. Vi har heldigvis ikke helt skullet undvære hinanden. Der har været en fire-fem medarbejdere i butikken hver dag siden jul. Vi har sorteret de ting, vi har fået ind, og ryddet op i alle kroge og hjørner," siger Lene Helbrønd.

Der er 58 frivillige, der på skift giver en hånd med i genbrugsbutikken, og langt de fleste har sagt ja til at genoptage arbejdet.

"Der er kun enkelte medarbejdere, der har sagt, at de ikke kommer, før de er blevet vaccineret, og det har jeg selvfølgelig fuld forståelse for," siger hun.

arrow Foråret er kommet med flag, forhåbning og genåbning
01. marts 2021 kl. 16:35 Opdateret: kl. 16:35
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?