22. oktober 2020
I Hillerød er det nærmest blevet en folkesport at debattere, hvad Gallerierne skal bruges til, og mange har også drømt om en biograf i det tomme shoppingcenter. Nu bekræfter direktør i Gallerierne Tom Høeg, at han forventer at bygningen bygges om til biograf i løbet af 2020. Foto: Allan Nørregaard
I Hillerød er det nærmest blevet en folkesport at debattere, hvad Gallerierne skal bruges til, og mange har også drømt om en biograf i det tomme shoppingcenter. Nu bekræfter direktør i Gallerierne Tom Høeg, at han forventer at bygningen bygges om til biograf i løbet af 2020. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gallerierne bygges om til biograf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gallerierne bygges om til biograf
Hillerød - 31. december 2019 kl. 05:06
Af Janne Mulvad

Hillerød får en ny, stor biograf. Galleriernes nye ejer, Tom Høeg, fortæller, at han forhandler intenst med både Nordisk Films direktør Casper Bonavent og med Michael Obel, som ejer flere biografer på Sjælland, blandt andet luksusbiografen Movie House i Hellerup.

arrow Læs også: Sådan bliver Gallerierne til luksusbiograf

- Vi taler intenst sammen med Nordisk Films direktør, og også med Michael Obel, siger Tom Høeg.

Der er ikke en endelig aftale på plads, men Tom Høeg forventer at have en kontrakt i løbet af få uger. Uanset, hvilken af de to biografdirektører, der ender med at lave en aftale om at leje Gallerierne, er en omfattende ombygning af Gallerierne på vej.

- Det er en temmelig stor ombygning. Men der er plads, det er jo et stort areal, der er, og vi har rimeligt højt til loftet derinde, siger han.

Bygger om i ni måneder

Galleriernes glasoverdækning skal udskiftes med kasser af stål og beton, så der kan blive plads til en række biografsale i bygningen. Tom Høeg forventer, at ombygningen tager cirka ni måneder, og inden da forventer han at bruge cirka tre måneder på at få de nødvendige tilladelser for myndighederne.

- Vi starter op med kommunen i januar, siger han.

Utålmodig investor

Overvejelserne om at indrette Gallerierne til en biograf har været undervejs længe, og allerede i marts 2019 fik Gallerierne en vurdering fra Hillerød Kommune om, at Gallerierne kan bygges om til en biograf, uden at det er nødvendigt at lave en ny lokalplan. Derfor vurderer Tom Høeg, at biografen kan stå klar allerede om et års tid.

- Vi kan gøre det indenfor eksisterende lokalplan, heldigvis. Jeg havde ikke haft tålmodighed til, at der skulle laves en ny lokalplan. Nu har det allerede varet længe, siger Tom Høeg, som sammen fem andre investorer købte Gallerierne af BRF Kredit i 2017. Siden er de fire andre investorer gået ud af projektet, og to andre kommet til.

Michael Obel har netop åbnet en ny biograf i Ringsted, hvor det er lykkedes ham at få 1,5 millioner kroner i driftsstøtte fra Ringsted Kommune til biografen, som er indrettet i en tidligere Punkt 1 butik.

Nordisk Film ejer selv bygningen på Nordre Jernbanevej, hvor Nordisk Film Hillerød ligger med seks biografsale. Nordisk Film er Danmarks største biografkæde, og har 23 biografer fordelt over hele landet.

arrow Gallerierne gør klar til ombygning
17. januar 2020 kl. 16:36 Opdateret: kl. 16:36
arrow Centeret, der aldrig fik kunder i butikken
28. november 2019 kl. 06:47 Opdateret: kl. 17:45
arrow Investorer opgiver butikker
28. november 2019 kl. 05:09 Opdateret: kl. 17:42
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?