13. april 2021
Vivian Thygesen må vente lidt endnu med at åbne dørene igen for sine kunder. Foto: Martin Warming
Vivian Thygesen må vente lidt endnu med at åbne dørene igen for sine kunder. Foto: Martin Warming
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frustreret ejer: - Jeg er heldig, hvis jeg stadig har min klinik til påske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frustreret ejer: - Jeg er heldig, hvis jeg stadig har min klinik til påske

Vivian Thygesen forstår ikke logikken i genåbningen

Hillerød - 03. marts 2021 kl. 06:30
Af Martin Warming

Store dele af detailhandlen har fået lov til at åbne igen efter at have været tvangslukket af myndighederne i flere måneder på grund af corona-pandemien.

arrow Læs også: En uge med åbne butikker: - Gensynsglæden har været stor

Men der mangler logik i genåbningen, mener Vivian Thygesen.

Hun forstår ikke, at blandt andet tøjbutikker og byggemarkeder har fået lov til at åbne igen, mens butikker og klinikker, der yder tjenesteydelser, stadig skal holde lukket.

"Jeg glæder mig selvfølgelig på deres vegne, men jeg må dog tilstå, at jeg har meget svært ved at forstå og ikke mindst acceptere logikken i denne selekterede åbning," siger Vivian Thygesen, der har skønhedssalonen ALMA - Aesthetic Clinic på Frederiksværksgade i Hillerød.

"Min og andre kosmetiske klinikker er desværre ikke blandt de udvalgte. Jeg ved ikke hvor mange kunder, der i gennemsnit besøger eksempelvis en lille tøjbutik i løbet af en dag. Måske 50 personer? De bevæger sig alle sammen rundt i butikken og rører, prøver og trækker det samme stykke stof over hovedet. I min klinik er det kun mig, der behandler, hvilket betyder, at jeg kun har en kunde ad gangen. Jeg er uddannet sygeplejerske og har selvfølgelig fuldstændig styr på hygiejnen," siger Vivian Thygesen.

Hun havde håbet, at hendes egen branche også var omfattet af genåbningsplanerne, og hun blev derfor godt og grundigt skuffet, da det i sidste uge stod klart, at det ikke var tilfældet.

Men udover at være skuffet og ked af det, så er Vivian Thygesen også bekymret for fremtiden. Hendes skønhedssalon har nemlig været tvangslukket i snart tre måneder, og det begynder at kunne mærkes på pengepungen.

"Jeg er lykkelig, hvis jeg får lov til at åbne til påske. Jeg er heldig, hvis jeg stadig har min klinik," siger Vivian Thygesen, der åbnede sin klinik for halvandet år siden.

"Der går jo lige et stykke tid, inden man får opbygget en kundekreds, og det var lige begyndt at køre supergodt, da vi blev lukket ned. Jeg havde også lige investeret i en ny lasermaskine, som ikke er billig, så jeg kan selvfølgelig godt mærke det økonomisk efterhånden," siger hun.

Ingen logik

Hun understreger, at hun ikke har noget imod, at butikkerne får lov til at åbne, men hun forstår bare ikke logikken.

"Det er selvfølgelig ikke livsnødvendigt at få en behandling hos mig, men omvendt så er det heller livsnødvendigt at gå ned i byen og købe et stykke tøj. Jeg synes ikke, det giver mening. Vi skal selvfølgelig passe på hinanden, men jeg forstår ikke, at man ikke kan lave nogle restriktioner, der gør, at klinikker som min egen kan åbne. Der kunne for eksempel være krav om, at der kun må være en kunde i klinikken ad gangen, og at alt skal sprittes af. Jeg synes godt, at jeg kan åbne under forsvarlige forhold, og det er jo helt op til folk selv, om de vil komme her," siger hun.

arrow Genbrugsbutik bestormet på åbningsdagen
02. marts 2021 kl. 13:30 Opdateret: kl. 13:26
arrow Foråret er kommet med flag, forhåbning og genåbning
01. marts 2021 kl. 16:35 Opdateret: kl. 16:35
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?