23. oktober 2019
Atriumgården er centrum i den nye tilbygning på ca. 10.000 kvm hos Foss. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Atriumgården er centrum i den nye tilbygning på ca. 10.000 kvm hos Foss. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Foss i fremgang fordobler pladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foss i fremgang fordobler pladsen
Hillerød - 15. juni 2019 kl. 06:18
Af Niels Idskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Både Dannebrog og virksomhedens eget flag vajede i sommervinden, da Foss i Hillerød fredag indviede lidt over 10.000 nye kvm. Og så blev Foss Allé omdåbt til Nils Foss Allé samme dag, som koncernens innovationscenter blev udvidet og nu udgør i alt 24.000 kvm. Hermed bliver der plads til flere ingeniører, der skal arbejde med innovation og udvikling af nye analyseløsninger til fødevareindustrien.

Pernille Foss, datter af afdøde Nils Foss, som grundlagde virksomheden i 1956, klippede snoren over, og det var sønnen, bestyrelsesformand Peter Foss, der var første taler på podiet.

Han hæftede sig ikke alene ved, hvordan udvidelsen skal udmøntes, men også ved de ekstra faciliteter, som de 400 og snart 800 medarbejdere i innovationsafdelingen tilbydes. Der er lige nu i alt 550 medarbejdere på matriklen.

- Jeg har fundet et dokument fra tresserne, hvor medarbejderne spørger min far om at få en overdækning til cyklerne. Det fik de nej til. De blev i stedet tilbudt sadelbetræk. Meget har ændret sig siden, kom det i let tone fra Peter Foss. Efter ham talte bl.a. Jan Haaning Thomsen fra Rambøll Arkitekter, som også stod bag det første byggeri på Foss Allé fra 2013.

Kenneth Sachse, der er finansdirektør i Foss og ansvarlig for byggeriet, takkede også for godt samarbejde, og indrømmede, at medarbejderne allerede var rykket ind i de nye lokaler. En hel etage i nybygningen står endnu tom, men Foss leder lige nu efter 25 kolleger til udviklingsafdelingen og forventer snarest at slå flere ledige stillinger op.

Der er skabt 420 nye skrivebordspladser i tilbygningen - fordelt på tre etager, og derudover er der ved også at flytte lidt rundt i den eksisterende bygning sket en fordobling af labfaciliteterne.

Den nye bygninger, der vender mod øst, består af fire niveauer med en lysvenlig atriumgård som centrum. Terrænet falder ned mod en lille sø, hvilket har skabt mulighed for at udvide med kælder udover de tre etager. I kælderen er der bl.a. lokaler til fitness og yoga.

Læs resten af artiklen i Frederiksborg Amts Avis lørdag

grafik køb billede