5. august 2020
Hillerød Forsyning er havnet i en shitstorm efter Rasmus Visby har lagt oplysninger om direktørernes løn på facebook. Foto: Allan Nørregaard
Hillerød Forsyning er havnet i en shitstorm efter Rasmus Visby har lagt oplysninger om direktørernes løn på facebook. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsyning i shitstorm om løn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsyning i shitstorm om løn
Hillerød - 07. januar 2020 kl. 04:41
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et opslag på Facebook om Hillerød Forsynings direktørlønninger har indledt noget, der ligner en shitstorm med forsyningsselskabet. Rasmus Visby, der bor i Hillerød, stod bag opslaget, som viste, at forsyningsselskabets direktør Søren Støvring tjener 1,85 millioner kroner om året. Opslaget blev både delt og debatteret voldsomt, og forsyningsselskabet blev anklaget for både fråds og lukkethed.

arrow Læs også: Direktører i kommunalt selskab får kritik for at køre i dyre luksusbiler

Rasmus Visby har nemlig fået oplysningerne ved at søge aktindsigt hos Hillerød Forsyning, men ifølge Rasmus Visby har Hillerød Forsyning forsøgt alt for at undgå at give ham de oplysninger, han mener, bør være frit tilgængelige.

- Som borger skal man kunne se, hvad der foregår, og jeg synes, det er superuretfærdigt, når folk misbruger deres magt, siger han.

Formand for Hillerød Forsyning, Klaus Markussen (V), mener dog, at der er åbenhed nok i Hillerød Forsyning.

- Jeg synes, vi har taget nogle favntag i retning af meget mere åbenhed. Men meget er jo stadig undtaget, fordi det ellers kan skade selskabet, siger han og understreger, at bestyrelsen ikke har set grund til at ændre i direktør Søren Støvrings løn.

- Honoreringen af direktøren ligger på et niveau, der matcher sammensætningen at de opgaver, der varetages af forsyningsselskabet.

Mens Søren Støvring, direktør i Hillerøds Forsyning, understreger, at man ikke må oplyse navn på de personer, der søger om aktindsigt, fortæller han, at Hillerød Forsyning i 2018 havde tre kunder, der søgte om aktindsigt. To søgte på et enkelt emne. Den tredje søgte 15 aktindsigter på få måneder, fulgt op af supplerende henvendelser på mail og telefon.

- Det har indtil nu kostet os i størrelsesordenen en kvart million at svare kunden. Medarbejderne har brugt masser af tid på at finde materiale frem, siger han.

arrow Affaldsbreve kostede forsyningen 50.000 kroner
05. februar 2020 kl. 18:41 Opdateret: kl. 11:28
arrow Her er Rasmus Visbys historier om Hillerød Forsyning
30. januar 2020 kl. 20:21 Opdateret: kl. 15:14
arrow Forsyning vil politianmelde Rasmus Visby
30. januar 2020 kl. 15:35 Opdateret: kl. 14:35
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?