14. november 2019
Med fire millioner kroner ekstra om året, kan normeringerne i Hillerøds daginstitutioner kommer op på landsgennemsnittet. Foto: Per Christensen
Med fire millioner kroner ekstra om året, kan normeringerne i Hillerøds daginstitutioner kommer op på landsgennemsnittet. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forslag om flere voksne i børnehaver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forslag om flere voksne i børnehaver
Hillerød - 10. juli 2019 kl. 07:37
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvor er der en voksen? Det spørgsmål skal der være mindre grund til at stille i vuggestuer og børnehaver i Hillerød. Op til budgetforhandlingerne er et af forslagene at bringe normeringen i Hillerøds daginstitutioner op på landsgennemsnittet.

- Vi vil gerne prioritere børneområdet, men vi er lidt under gennemsnittet, så vi har set på, hvad det vil koste at komme op på gennemsnittet, siger Peter Frederiksen (V), formand for børn, familie og ungeudvalget.

I Hillerød bruges der 70.118 kroner om året på pasning pr. barn i alderen 0 til 5 år. Gennemsnittet for alle landets kommuner er på 71.377 kroner. Skal Hillerød op på det niveau, vil koste lidt mere end fire millioner kroner. Forældrene vil skulle betale 25 procent af udgiften, hvilket svarer til cirka 40 kroner mere pr. måned. Regningen til Hillerød Kommune vil være på lidt mere end tre millioner kroner om året.

De ekstra penge til området vil udløse seks pædagogstilinger og fire medhjælperstillinger, fremgår det af forslaget. De kommende budgetforhandlinger vil vise, om der er flertal for at prioritere de ekstra voksne til børnene.

- Jeg tror, alle kunne tænke sig, at der var lidt flere voksne i vores daginstitutioner. Udfordringen er jo, at pengene skal findes et andet sted, hvis vi vil bruge flere penge på området, siger Peter Frederiksen.

Mens politikerne i Hillerød vender femogtyveørerne, fortsætter den nye regering og støttepartierne ambitionen om at indføre de meget omtalte minimumsnormeringer. I Hillerød har man ikke regnet på, hvad det vil koste, hvis der i Hillerøds pasningsordninger skal være så mange voksne, at det svarer til tre vuggestuebørn pr. voksen og seks børnehavebørn pr. voksne, som forslaget om minimumsnormeringer er på.

Ifølge BUPL, som refererer tal fra Danmarks Statistik, er normeringerne i Hillerød på 3,3 børn pr. voksen i vuggestuerne,og 6,5 børn pr. voksen i børnehaverne. Tallene er uden ledere.

Peter Frederiksen vurderer, at budgettet på området vil skulle forøges med cirka ti procent, hvilket svarer til et sted mellem 10 og 15 millioner kroner.

grafik køb billede