18. januar 2020
Med »Forelsket« er børnebogsforfatter Birgitte Bregnedal nu klar med første bog i en serie om fodboldpiger. Pressefoto
Med »Forelsket« er børnebogsforfatter Birgitte Bregnedal nu klar med første bog i en serie om fodboldpiger. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forfatter tager fat på piger og fodbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forfatter tager fat på piger og fodbold
Hillerød - 14. oktober 2018 kl. 10:35
Af Tore Rich
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Birgitte Bregnedal fra Ny Hammersholt er bedst kendt for sin prisbelønnede serie »Drømme & Driblinger« med hovedfokus på drenge. Men i »Tøser der takler« er det pigerne, der er i fokus og stormer ind på fodboldbanen. Første bog i serien er nu udkommet hos Gyldendal og hedder »Forelsket«. Det er forfatterens 16. bog.

I »Forelsket« er veninderne Laura og Tilde begge interesserede i fodbold, men på hver sin måde: Laura fordi hun elsker at spille, og Tilde fordi hun er forelsket i en fodboldspiller.

Tilde starter udelukkende, fordi hun er forelsket i Tobias, der kun tænker på fodbold. Ved at starte i klubben kan hun deltage i festen i klubhuset og komme tæt på Tobias. Det håber hun i hvert fald. Men festen udvikler sig ikke helt, som Tilde har håbet, og hun bliver til grin. Er Tobias overhovedet værd at løbe efter? Tilde er i tvivl, men hun bliver glad for fodbold, så glad at det føles lidt som at være forelsket, og så bliver hun del af et hold med tøser, der takler.

- Pigerne tager deres fodbold seriøst, og deres idoler tæller de danske landsholdsspillere Nadja Nadim og Pernille Harder, der netop er udråbt som Europas bedste spiller. Både piger og drenge går op i at vinde, men ifølge flere af pigerne har drengene mere tendens til at køre selv og fra helt små tro, at de sagtens kan blive professionelle. Her tager pigerne det mere som en fritidsinteresse, hvor det sociale tæller endnu mere end hos drengene. Kun de mest ambitiøse piger drømmer om landsholdet, siger Birgitte Bregnedal i en pressemeddelelse.

Som research til serien har Birgitte Bregnedal blandt andet været på besøg hos Hillerød Syd Vest Pigefodbold (HSV). HSV er en sammenslutning af piger fra klubberne Brødeskov, Gørløse og Skævinge.

»Tøser der takler« er en serie med fart over feltet. Serien handler om en flok super seje 12-årige piger, der selv sætter tingene i gang og kæmper, fremfor at vente og være flinke. Serien udkommer hos Gyldendal og egner sig til elever på mellemtrinnet (4-6. klasse) men også til de lidt yngre elever, der er sikre læsere og vil vide mere om Tøser, der takler.

Hvert kapitel indledes med en lille illustration i form af en vignet, skabt af grafisk designer, Inge Rand, der også har designet bogens forside. Bogen er del af Gyldendals Læs Løs serie og kan lånes på landets biblioteker og PLC'er (skolebiblioteker), købes hos online-boghandlere eller direkte hos Gyldendal.

»Forelsket« udkom i starten af september. Birgitte Bregnedals debuterede i 2015 med »Den nye træner« i serien Drømme og driblinger, der blev belønnet med Drengelitteratur-prisen.