14. juli 2020
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fokus på rent drikkevand da Mette F. indtog Torvet i Hillerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fokus på rent drikkevand da Mette F. indtog Torvet i Hillerød
Hillerød - 20. maj 2019 kl. 06:44
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Til tonerne af Bruce Springsteens »Born to Run« indtog Mette Frederiksens valgbus Torvet i Hillerød lørdag formiddag. Socialdemokratiets partiformand og statskandidat var kommet for at tale med folket og tæt fulgt af borgmester Kirsten Jensen, det lokale folketingsmedlem Nick Hækkerup, folketingskandidat Maria Gudme, en mindre hær af pressefolk, og vagtsomme PET-agenter bevægede hun sig rundt mellem veteranbiludstillingen.

arrow Læs også: Farligt sprøjtemiddel fundet i grundvandet

I Hillerød er Socialdemokratiet og Venstre konstitueret sammen, hvilket banede vejen for et comeback til Kirsten Jensen (S) som borgmester efter fire år med en konservativ borgmester. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har åbnet en dør på klem for en lignende konstellation på Christiansborg, hvilket har stjålet mediebilledet de seneste dage.

- Han prøver i høj grad at flytte fokus. Lars Løkke Rasmussen går ikke efter en SV-regering. Han går efter at fortsætte som statsminister for en borgerlig regering, siger Mette Frederiksen, som hellere end gerne vil samarbejde bredt, men med en Socialdemokratisk mindretalsregering som udgangspunkt.

- Det brede samarbejde er vigtigt. Aktualiseret her i Hillerød, hvor S og V er konstitueret sammen. Vi går til valg på at bryde blokpolitikken. En socialdemokratisk mindretalsregering vil netop kunne samarbejde bredt, siger Mette Frederiksen og får opbakning fra Nick Hækkerup

Han er tidligere borgmester i Hillerød og mangeårigt folketingsmedlem og minister.

- Der er i høj grad forskel på kommuner og folketinget. Det landspolitiske er mere båret af idelogi end det kommunale, siger Nick Hækkerup og fortsætter:

- Vi samarbejder til daglig med Venstre på Christiansborg og laver mange aftaler. Det skal vi blive ved med.

Ifølge den socialdemokratiske statsministerkandidat er der for store ideologiske forskelle på Socialdemokratiet og Venstre, til at en fælles regering kan fungere.

- Der er meget store forskelle. Blandt andet på velfærdsområdet, hvor regeringen skærer ned. Vi vil den anden vej. På klima, natur og miljøområdet har regeringen skåret ned 39 gange. Vi vil den anden vej, siger Mette Frederiksen, som kom med et konkret eksempel på forskellene i en højaktuelt sag her i Nordsjælland.

Det drejer sig om forureningen af drikkevandsboringer i Egedal. Den sag ser Socialdemokratiet som et eksempel på, at den nuværende regering ikke handler, når alarmklokkerne ringer.

- Vi har jo blandt andet den udfordring, at landsbrugspakken viste sig ikke, at fungere godt for vores drikkevand. Vi foreslår flere ting. Blandt andet et forbud mod sprøjtegift på offentlige arealer, og vi vil plante bynær skov omkring drikkevandsboringer. Det vil binde CO2 til gavn for klimaet, forklarer Mette Frederiksen.

Forslagene omfatter også et forbud mod gødskning i de boringsnære beskyttelsesområder. En evaluering af grænseværdien for nitrat i drikkevandet og en styrkelse af kontrollen med de private vandboringer.

arrow Sådan påvirker EU vores hverdag
24. maj 2019 kl. 13:42 Opdateret: kl. 13:53
arrow Lokale kandidater uenige om forbud mod sprøjtegifte
18. maj 2019 kl. 10:43 Opdateret: kl. 17:19
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?