21. august 2019
Rasmus Holtet Bering hejser flaget på Frederiksborg Gymnasium sammen med rektor Peter Kuhlman. Foto: Thomas Olsen
Rasmus Holtet Bering hejser flaget på Frederiksborg Gymnasium sammen med rektor Peter Kuhlman. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første student: Bowler fik 12 i old

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første student: Bowler fik 12 i old
Hillerød - 12. juni 2018 kl. 22:59
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et stort fedt 12-tal kunne tirsdag skrives i den første studenterhue fra Frederiksborg Gymnasium, da Rasmus Holtet Bering blev student efter at have været oppe i oldtidskundskab og redegjort for Platons hulelignelse.

- Strike, udbrød flere af hans venner, der var kommet for at ønske Rasmus tillykke med huen, da de hørte topkarakteren.

Rasmus Holtet Bering har brugt fire år på at færdiggøre gymnasiet, da han er Team Danmark-elev og ved siden af skolen bruger meget tid på sin sport, bowling.

- Det har gjort, at jeg kunne klare mig godt både i skolen og i bowling. Det har givet mig tid til at nå resultater og tid til det hele, fortæller Rasmus Holtet Bering.

I løbet af de fire år har Rasmus ikke gået i én klasse ligesom sine venner i de »almindelige« klasser. Han har i stedet haft fag med flere forskellige klasser, men den 29. juni kører han i vogn med 3.v.

Rasmus er vokset op i Allerød. Han er medlem af Ravnsborg Bowlingklub Køge og har ved siden af skolen trænet mellem 10 og 15 timer om ugen i Køge og København og spillet kampe i weekenden.

Fra fodbold til bowling
Huen blev sat på plads af mor og far, og herefter fulgte den traditionelle flaghejsning med rektor Peter Kuhlman i skolegården. Og Rasmus' far og mor bowler, og for ni år siden begyndte det at gå stærkt for den dengang 11-årige dreng.

- Jeg havde faktisk spillet fodbold i otte år, men så begyndte jeg at bowle med mine forældre en gang imellem, og så gjorde jeg det nok lidt oftere end normalt. En dag kom der en over til mig, som sagde, at jeg var rigtig god, og så gik det stærkt, fortæller han.

Tilbage på landsholdet
Rasmus har været på landsholdet i bowling, men han valgte at bruge lidt ekstra tid på det sociale i 3.g, og derfor blev han i år valgt fra af landstræneren. Nu regner han med at træne sig ind på holdet igen.

- Jeg ved ikke, hvad jeg vil i fremtiden, andet end jeg vil bowle rigtig meget. Man kan ikke leve af det, så jeg gør det kun for at få nogle fede oplevelser. Så måske skal jeg på universitetet, men jeg ved det ikke.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede