19. oktober 2018
Borgmester Dorte Meldgaard (K) fik æren af at tage det første spadestik til 56 nye familieboliger på Kirsebærbakken, hvor der tidligere både har ligget alderdomshjem og børnehave. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Dorte Meldgaard (K) fik æren af at tage det første spadestik til 56 nye familieboliger på Kirsebærbakken, hvor der tidligere både har ligget alderdomshjem og børnehave. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første spadestik taget til 56 nye klimavenlige boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første spadestik taget til 56 nye klimavenlige boliger
Hillerød - 08. november 2017 kl. 06:12
Af Camilla Fræhr Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I går blev det første spadestik taget til 56 nye familieboliger på Kirsebærbakken, hvor hovedbygningen til Hillerøds første alderdomshjem ligger.

I maj 2019 står 56 nye og bæredygtige familieboliger klar på Kirsebærbakken.

I går blev det første spadestik til byggeriet taget af borgmester Dorte Meldgaard (K), som havde lidt historik med i sin tale:

- Når de her 56 familieboliger står færdige, så er det præcis 100 år siden, at Kirsebærbakken blev bygget. Dengang blev det bygget som alderdomshjem. Det var Hillerøds første alderdomshjem, og det hed 'Under bakken'. I rigtig mange år var det alderdomshjem, og senere valgte Hillerød Kommune at bruge det som sundhedscenter med blandt andet rehabilitering og genoptræning, siger Dorte Meldgaard og understreger samtidig, at faciliteterne i det gamle sundhedscenter var blevet for slidte:

- For et år siden flyttede det hele ned i det nye sundhedscenter på Milnersvej ved Frederiksborgcentret. Det her område (Kirsebærbakken, red.) blev sat til salg til boliger. Vi må sige, at det var et gammelt og slidt sundhedscenter efterhånden, som trængte til en opgradering, siger Dorte Meldgaard.

Allerede nu er over 500 skrevet op på venteliste til de nye boliger. De nye boliger skal bygges omkring hovedbygningen fra Hillerøds første aldersomshjem fra 1919.

Eigil Madsen fra TNT arkitekter mener, det er vigtigt, at den røde tråd bliver fastholdt i byggeriet.

- Hver hus har sin røde tråd, nøgleord og ideer. Det har det her hus også. Man kan måske sige, det er en gul tråd. Vi har forsøgt at være tro mod det gamle hus. Det er jo malet gult, og det vil det fortsætte med at være samt de nye huse, så de bliver integreret, siger Eigil Madsen.

Med de nye klimavenlige boliger bliver der også leveret en ekstra regning på 748.000 kroner til Hillerød Kommune, fordi kommunen havde overset en lejekontrakt på grunden, som Domea nu er gået i gang med at bygge på.

Der står nemlig tre mobilmaster, hvor lejekontrakten ikke er blevet opsagt i tide. Mobilmasterne skal blive stående i opsigelsesperioden.

Domea får dækket deres ekstraomkostninger på 500.000 kroner i forbindelse med masterne, og derudover skal de have 62.000 kroner for hver af månederne fra april og frem til august 2018.

Udgiften for Hillerød Kommune løber i alt op på 748.000 kroner.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk