29. marts 2020
Illustration: Force4Architects
Illustration: Force4Architects
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flertal siger ja tak til Hildis Have

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flertal siger ja tak til Hildis Have
Opdateret 19. april 2018 kl. 14:40
Hillerød - 19. april 2018 kl. 05:32
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et flertal i økonomiudvalget fulgte onsdag indstillingen fra Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget om at igangsætte en lokalplan for boligprojektet på Vibekevej, Hildis Have. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Sagen bliver nu sendt videre og kommer ind i den almindelige lokalplanproces med borgermøder og høringer med de bemærkninger, som fagudvalget havde. Og så har vi jo vedtaget, at vi skal ud og spørge borgerne, hvad de mener om projektet, siger borgmester Kirsten Jensen (S) og fortsætter:

- Vi lægger meget vægt på, at nu spørger vi borgerne om, hvad man kan sige om det her, og så behandles det politisk igen, siger hun.

To medlemmer af økonomiudvalget, Peter Lennø (DF) og Mette Thiesen (Nye Borgerlige) stemte imod beslutningen om nu at igangsætte lokalplanen.

- Jeg kommer ikke at til at godkende flere boligblokke i bymidten, og det står jeg ved. Jeg mener ikke, vi skal bygge mere i bymidten. Vi skal vækste udad i vores lokalsamfund med parcelhuskvartererne, vi skal ikke have flere boligblokke i vores bymidte. Der kommer alt for mange. Vi kan se det i Slangerupsgade, og nu vil man så bygge op til 7 etager ved stationen. Man vil ovenikøbet rive bevaringsværdige bygninger på Vibekevej ned. Det er et udtryk for historieløshed og manglende respekt for det historiske Hillerød, siger hun.

Peter Langer (SF) tog forbehold med udgangspunkt i Museum Nordsjællands udtalelse. Her henvises til Museums Nordsjællands vurdering af planerne om rive ejendomme ned på Vibekevej. Museet betegner Vibekevej 9 og 11 sm en del af et ganske unikt kulturhistorisk miljø fra 1920'ernes Hillerød, som kommunen burde bevare for eftertiden.

Projektets bygherrer, PKA Pension og RG2 Ejendomme, står også bag »The Hill« på Vibekevej, og nu ønsker investorerne at bygge endnu et etagebyggeri på Vibekevej, som en fortsættelse af The Hill. Planen er 114 nye boliger fordelt på 5 boligklynger i højde fra 3 til 7 etager.

Som en del af projektet vil bygherre nedrive ejendommene på Vibekevej 7, 7A, 9 og 11. Ejendommen på Søndre Jernbanevej 25 er også en del af projektet - den bygning vil bygherre bevare og sætte i stand.