13. april 2021
Størstedelen af butikkerne i SlotsArkaderne er lukket, og det bliver de ved med at være. Enkelte med udgang til gaden kan dog åbne. Foto: Kenn Thomsen
Størstedelen af butikkerne i SlotsArkaderne er lukket, og det bliver de ved med at være. Enkelte med udgang til gaden kan dog åbne. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere butikker i SlotsArkaderne kan åbne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere butikker i SlotsArkaderne kan åbne
Hillerød - 24. februar 2021 kl. 16:47
Af Camilla Bjørkman Aagaard

H&M, smykkebutikken Julie Sandlau og tøjbutikken Idé Nyt kan alle åbne på mandag, selvom de ligger i SlotsArkaderne, som ellers ikke er omfattet af genåbningens første fase.

arrow Læs også: Morten står klar til kunderne i morgen

Det kan de, fordi de har indgang ud til Slotsgade og dermed har mulighed for at lukke kunderne ind den vej.

De tre butikker benyttede allerede den mulighed sidste år, da storcentrene på grund af corona blev lukket ned, og flere butikker i SlotsArkaderne kan faktisk følge deres eksempel.

- Ved sidste nedlukning havde man også mulighed for, at de butikker, der har bagdør ud til en gade, kunne åbne bagdøren og sælge på den måde. Dengang var der kun en enkelt butik, men situationen er anderledes nu. Folk higer efter at komme ud og handle, og lige om lidt får de udbetalt feriepenge. Jeg har skrevet rundt til alle butikkerne, at de, der ligger ud til gågaden, kan holde åbent, og de, der har lyst til at lave bagdørssalg, kan gøre det, siger Christina Nymand Nielsen, der er centerchef i SlotsArkaderne i Hillerød.

Det vil primært være muligt at åbne bagdørssalg for de butikker, som Intersport og Sportsmaster, der ligger nu mod Christiansgade og biblioteket.

- En katastrofe

Christina Nymand Nielsen kalder det for en katastrofe, at storcentre ikke er med, når store dele af detailhandlen åbner på mandag.

- Vi har fuldstændig kontrol over ensretning, at få folk til at holde afstand, og hvor mange kunder, der er. Vi har bedre styr på det end i gågaden. Derfor er vi uforstående over for, hvorfor vi ikke kan komme med. Nu sender man kunderne til strøgbutikkerne, og det er konkurrenceforvridende, siger hun.

SlotsArkaderne er en del af Danske Shoppingcentre, og de vil nu lægge pres på myndighederne for at få lov til at genåbne.

- Vi kommer til at lægge pres på fra centrenes side om, at vi har styr på restriktionerne hernede. Vi håber, at vi kan komme til at åbne før påske, siger hun.

arrow Ny café rykker ind i SlotsArkaderne
26. februar 2021 kl. 16:40 Opdateret: kl. 16:40
arrow Citykoordinator om genåbning: - Et skridt i den rigtige retning
24. februar 2021 kl. 14:37 Opdateret: kl. 14:37
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?