18. september 2020
Jensen Gruppen har begæret datterselskabet CMP Nedrivning konkurs.
Jensen Gruppen har begæret datterselskabet CMP Nedrivning konkurs.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Firma idømt millionbøde: Nu er det gået konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Firma idømt millionbøde: Nu er det gået konkurs
Hillerød - 21. januar 2020 kl. 10:41
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

CMP Nedrivning, der for et år siden blev idømt en bøde på fem millioner kroner i en opsigtsvækkende kartelsag, er nu blevet begæret konkurs. Det skriver Licitationen.

arrow Læs også: Millionbøde i kartelsag står ved magt

CPM Nedrivning blev dømt for i 11 tilfælde at have udvekslet priser på nedrivningsopgaver med konkurrenter, men millionbøden har altså nu udløst konkursen.

- Der er ikke penge i kassen til at betale kreditorerne. Det var bøden, som udløste det, siger advokaten i Jensen Gruppen, som CMP Nedrivning er en del af, Michael Klöcker, til Licitationen.

Det er Jensen Gruppen, der har begæret CMP Nedrivning konkurs, og i det seneste årsregnskab for CMP Nedrivning gjorde revisoren det klart, at selskabet ikke havde råd til at betale bøden.

- Selskabet har anket dommen til Landsretten, men såfremt bøden ikke reduceres væsentligt, har selskabet ikke likviditet til at afregne denne, skrev revisoren i årsrapporten og tog forbehold for selskabets fortsatte drift.

Østre Landsret stadfæstede i november Retten i Hillerøds afgørelse fra februar 2019.

Jensen Gruppen, som er ejet af milliardæren Jens Hørby Jensen, og som har CMP Nedrivning som datterselskab, har ikke hæftet for kravene mod CMP Nedrivning.

Jensen Gruppens seneste årsregnskab viste et overskud på 26 millioner kroner, og J. Jensen Holding, som ejer Jensen Gruppen, omsatte i 2018 for over tre milliarder kroner og havde et overskud på over 71 millioner kroner ved regnskabsårets slutning.

Endnu en J. Jensen virksomhed blev sidste år fundet skyldig i kartelvirksomhed. Det var Nedrivningsaktieselskabet J. Jensen, som blev dømt for i fire tilfælde i 2011 at have udveksler priser på entrepriser med en konkurrent. Virksomheden blev dømt til at betale en millioner kroner i bøde.

arrow J. Jensen anker millionbøde
12. maj 2019 kl. 05:50 Opdateret: kl. 15:56
arrow J. Jensen får millionbøde i kartelsag
26. april 2019 kl. 14:14 Opdateret: kl. 14:14
arrow J.Jensenforsvarer: Kartelsag er forældet
13. april 2019 kl. 08:08 Opdateret: kl. 17:02
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?