26. januar 2021
Hillerød Novemberfestival ville gerne have haft penge fra Eventpuljen til markedsføring. Foto: Søren Meisner
Hillerød Novemberfestival ville gerne have haft penge fra Eventpuljen til markedsføring. Foto: Søren Meisner
Foto: Søren Meisner
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Festivalarrangør: Eventpulje gør grin med musikaktører

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Festivalarrangør: Eventpulje gør grin med musikaktører
Hillerød - 14. september 2018 kl. 05:56
Af Tore G. C. Rich

Koordinator af Hillerød Novemberfestival føler sig gjort til grin af Eventpuljen. For den nye pulje var allerede tømt i maj, hvor hovedparten blev snuppet af C4 til Rockshow. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Novemberfestival samler kulturen

En nyskabelse på dette års budget var en eventpulje, som byrådet oprettede for at understøtte og tiltrække kultur-, sports- og oplevelsesbegivenheder. 250.000 kroner blev puttet i puljen, men inden foråret var omme var pengene delt ud.

- Der står, man kan søge puljen løbende, men i realiteten var puljen støvsuget før sommerferien. Jeg føler, vi er til grin, når vi sidder her otte musikaktører og søger i Eventpuljen, og vi så får at vide, at puljen er brugt op. De må sørge for, at der også er noget i puljen, når halvdelen af året er gået, siger Claus Levinsen, koordinator for Hillerød Novemberfestival.

Festivalen består af 25 arrangementer fra den 1. til den 18. november og tæller et særdeles bredt udbud af Hillerøds kulturaktører. Både Hillerød Musik og Teater, De Røde Veste, Café Slotsbio, Forsamlingshuset Nødebo Kro, FrederiksborgCentret, Klaverfabrikken, Frederiksborg Slotskirke og Hillerød Bibliotek er med.

For en lille måneds tid siden søgte de Eventpuljen om midler til markedsføring af Hillerød Novemberfestival, fortæller Claus Levinsen, men da var puljen altså tom. Broderparten af puljen blev tildelt C4, der fik 150.000 kroner i underskudsgaranti til Hillerød Rockshow med TV 2 Charlie.

Ifølge formand for Kultur- og Fritidsudvalget Rikke Macholm (SF) var det ikke meningen med puljen, at man skulle afvente ansøgninger.

- Ideen med Eventpuljen var oprindeligt, at man skulle støtte rigtig store initiativer, som man ellers ikke kunne finde penge til. Det kunne være, at noget dukkede op. Sporten snakkede om at starte Post Danmark rundt, eller der kunne komme noget fra kulturen som Rockshow, hvor man ikke havde lang betænkningstid, hvor man slog til, ellers kunne det ikke lade sig gøre. Og det var det, den pulje var tænkt til. Det betød, at man ikke kunne afvente ansøgninger, siger hun.

Derudover mener hun ikke, at puljen omfatter begivenheder som Hillerød Novemberfestival, der har været afholdt før.

Byrådet sidder dog netop nu i budgetforhandlinger, og det kan være, det ændres.

- Jeg synes, han har ret i, at vi som kommune burde have mulighed for at støtte sådan et arrangement. Men som det er nu, har vi ikke mulighed. Jeg synes, vi mangler en pulje til sådanne arrangementer, siger Rikke Macholm.

Netartiklen her er en forkortet version i en artikel, der bringes i Frederiksborg Amts Avis fredag den 14. september.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: sn.dk/kobeavis

Det koster 19 kroner for en dagsadgang.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?