20. oktober 2021
Det var Hillerød Fodbold, der stor for aktiviteterne, der der var sportsdag på Følstrup i Nødebo. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Det var Hillerød Fodbold, der stor for aktiviteterne, der der var sportsdag på Følstrup i Nødebo. Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Festival giver bocentre gode oplevelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Festival giver bocentre gode oplevelser

Tre dages festival giver borgere med udviklingshæmning og særlige behov masser af gode oplevelser og gensyn med venner.

Hillerød - 21. september 2021 kl. 06:18
Af Af Camilla Bjørkman Aagaard

For første gang afholdt Bocentret Følstrup i Nødebo i sidste uge en tre dages festival med musik, mad og masser af hygge.

På Følstrup, der ligger naturskønt med udsigt til Esrum Sø, bor voksne med udviklingshæmning eller særlige behov, og en festival giver stor glæde for beboerne.

- Det er for hele bocentret, og det er der meget stor værdi i. Det giver gode oplevelser at snakke om bagefter, og det skaber rigtig gode samtaler. Vi har skærme, som vi sætter billederne op på, for billederne er en god måde at få gentaget de gode oplevelser på, fortalte Lene Rita Imbæk, kommunikationsmedarbejder på Følstrup.

Torsdag var sportsdag med forskellige aktiviteter. Der var blandt andet boldspil, kæmpe sæbebobler, bål med pandekager samt heste, som beboerne kunne klappe.

- Det giver motion, beboerne kommer ud at røre sig, og bare det, at de laver noget andet, end de plejer, gør, at de får »kapow«, sagde Lene Rita Imbæk.

Det var Hillerød Fodbold, der stod for nogle af aktiviteterne.

- Nogle gange vil vi gerne ud og bruge det, vi kan, til at gøre folk glade, fortalte Peter Bennett fra Hillerød Fodbold.

I løbet af de tre dage optrådte Anders Blichfeldt, Alberte & Andreas og Lille Palle, hvilket også gav smil og dans.

- Det var stort, for de var rigtig gode at omfavne denne borgergruppe, sagde Lene Rita Imbæk.

Social investering

Udover Følstrup var også Botilbud Vingen på Fredskovhellet med i festivalen, hvor også naboerne fra CSU Egedammen og Center for Beskyttet Beskæftigelses Væksthus.

Botilbud Vingen er et forholdsvis nyt bocenter, der stod færdig i november 2017. Her bor borgere fra 18 år til omkring 60 år, som har brug for udvidet støtte til deres daglige gøremål.

Afdelingsleder Gitte Wikke var begejstret efter festivalen.

- Det har simpelthen været super sjovt. Beboerne kender lidt hinanden på tværs af bocentre, så de mødes igen ved sådan et arrangement som dette. Der er også nogle, der har aftalt, at de skal snakke i telefon senere. Så det er også en social investering, sagde Gitte Wikke og blev afbrudt af en beboer.

- Altså på en rigtig festival skal der være bajere. Hvad er det for noget lort?, sagde han, og grinte til Gitte Wikke, der smilte stort tilbage.

Festivalen var stablet på benene for puljemidler fra Hillerød Kommune til bo- og plejecentre, som skal komme ældre og udsatte til gavn.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?