21. juli 2019
Man kan se en del af gevandterne fra DR-julekalenderen »Theo og den magiske Talisman« på Det Nationalhistorie Museum. Foto: DR/Agnete Schlichtkrull
gallery icon

Se billedserie

Man kan se en del af gevandterne fra DR-julekalenderen »Theo og den magiske Talisman« på Det Nationalhistorie Museum. Foto: DR/Agnete Schlichtkrull
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ferie med arkæologi og læsefest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ferie med arkæologi og læsefest
Opdateret 08. februar 2019 kl. 11:33
Hillerød - 08. februar 2019 kl. 11:08
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når kalenderen skriver uge 7, er det lig med vinterferie for de fleste børn. Og der er nok at tage sig til for børn og børnefamilier i den kommende uge.

Museum Nordsjælland inviterer til, at både børn og voksne kan forsøge sig med at være arkæolog, når museet hver dag i vinterferien fra klokken 11 til 15 sætter et par store udgravningskasser op i det Historie Værksted i Elværket på Frederiksgade.

- Du vil få lov til at forsigtigt at skrabe oldsager frem med en graveske - og måske skal den opgravede jord sigtes for at finde de allermindste ting. Derefter skal du fotografere og opmåle, hvordan tingene ligger i jorden. Til slut skal du selv finde ud af, hvor gamle tingene er, skriver Museum Nordsjælland i en pressemeddelelsen.

Museet viser også både arbejdstøj og arbejdsredskaber frem, og et par af museets arkæologer vil være til stede for både at fortælle og give en hjælpende hånd undervejs. Den arkæologiske udstilling »Glimt af hverdagen« er også åben på museet.

Også Hillerød Bibliotek står klar med en række aktiviteter.

Det starter mandag den 11. februar, hvor børn i alderen 7-11 år mellem klokken 13 og 15.30 kan lave deres eget computerspil. Her holder biblioteket nemlig Bloxels-workshop, hvor man ved hjælp af et bræt med farverige brikker og en iPad kan skabe et computerspil. Man skaber selv banerne, udfordringerne og spilfigurerne og til sidst kan man spille sig igennem sit helt eget computerspil. Børnene skal være i følgeskab med en forælder og tilmelding skal ske i børnebiblioteket.

Onsdag den 13. februar er der uforstyrret læsefest, når biblioteket holder »Silent reading party« fra klokken 13 til 15. Børn fra 11 år kan deltage i festlighederne, hvor deltagerne sidder helt uforstyrret i to timer og får fred til at læse. Tilmelding skal ske i børnebiblioteket.

Biblioteket byder også på en anderledes »Ulvetime« i vinterferien. Det sker torsdag den 14. februar fra klokken 18.15 til 19, hvor der er højtlæsning, musik og sang for børn mellem tre og seks år. De børn, der har lyst, kan lade deres bamse overnatte i børnebiblioteket og hente bamsen dagen efter. Børnene opfordres til at komme i nattøj, og det kræver ingen tilmelding.

Perlelysten kan foldes ud fredag den 15. februar klokken 10 til 13, når biblioteket holder Erleperle-workshop. Biblioteket dækker op med et stort udvalg af perler og plader, og så kan deltagerne stå for at slippe fantasien løs. Bibliotekets ansatte står for at betjene det varme strygejern, og små børn opfordres til at have en voksen med. Det kræver ingen tilmelding.

På Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot står vinterferien i portrættets tegn.

Fra den 9. februar byder museet velkommen til vinterferie, og for børn fra 10 år vil der dagligt være omvisninger med fokus på portrætter. Omvisningen tager udgangspunkt i museets portrætter af Kronprins Frederik og inkluderer et besøg i særudstillingen »Fragmentarium« med malerier af kunstneren Kasper Eistrup. Omvisningerne starter klokken 11.30.

I portrætværkstedet i Børnenes Danmarkshistorie kan man selv prøve kræfter med flere forskellige former for portrætter. Her vil der være mulighed for selv at lave et portræt.

I begyndelsen af februar åbner museet også en ny særudstilling med portrætter af den danske fotograf Claus Peuckert. Særudstillingen »Scenesat« rummer et stort udvalg af Peuckerts portrætfotografier, og der er mulighed for at gå på opdagelse i fotografier af en række danske stjerner og store personligheder som Benny Andersen, Mikkel Hansen, Lars Løkke Rasmussen, Prins Joachim og mange flere.

Som noget helt særligt kan museet desuden præsentere scenografi fra DR's nyeste julekalender »Theo & Den Magiske Talisman«.

Projektleder Jacob Rold fra DR Salg har været med til at skabe udstillingen, og han glæder sig over, at fortællingen om »Theo & Den Magiske Talisman« kan fortsætte rundt i landet, efter at udstillingen siden den 1. december har været velbesøgt på Museet Karensminde i Billund.

- DR vil rigtig gerne åbne lidt for værkstedet og fortælle om, hvordan programmerne bliver til. Det er glædeligt, at universet fra 'Theo & Den Magiske Talisman' lever videre, og at flere børn og voksne kan få en ekstra oplevelse - udover det, de allerede har set på TV. Vi håber, at mange vil komme forbi og se dem i Hillerød i februar og marts, siger Jacob Rold.

På Frederiksborg Slot vil man blandt andet kunne se Træmanden og hans stav og trone, de to bærbryggere, Faunen, Hidkalderen, Børsten og Oraklet fra »Theo & Den Magiske Talisman«.

Børn kan få udleveret en unik sporleg, som hele familien kan løse sammen. Der vil også dagligt være omvisninger med fokus på julekalenderen samt en række spændende fabeldyr. Omvisningerne starter klokken 13.30. Museet har åbent alle dage i vinterferien, den 9. februar til den 17. februar, fra klokken 11-15.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede