22. oktober 2019
Retten i Hillerød måtte på grund af en fejl løslade tre tiltalte i en voldssag. Foto: Hans Jørgen Johansen
Retten i Hillerød måtte på grund af en fejl løslade tre tiltalte i en voldssag. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fejl bag løsladelse i økse-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fejl bag løsladelse i økse-sag
Hillerød - 20. maj 2019 kl. 15:44
Af Niels Idskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En fejl hos anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi har forlænget en sag, der var berammet til afslutning lige inden Store Bededags-ferien.

Og det betød, at de tre anklagede i sagen blev løsladt af dommeren i Retten i Hillerød.

De tre er tiltalt for at stå bag et særdeles voldeligt overfald med økse, kølle og kniv på en 21-årig mand på et autoværksted i det vestlige Hillerød i august 2018.

Fejlen ligger hos anklagemyndigheden, og det handler om en enkelt rapport, der manglede at blive forelagt, da sagen gik ind i sin afsluttende fase med procedurer fra anklageren og de tre forsvarere efterfulgt af domsafsigelse. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det er uheldigt, og det beklager vi meget, siger Pauline Popp-Madsen, chefanklager hos Nordsjællands Politi. Hun tilføjer, at der også er tale om en helt usædvanlig hændelse, som dog ikke ventes at få betydning for sagens udfald.

Der så vidt vides tale om manglende oplysninger på det teletekniske område - altså omkring diverse mobilopkald til og fra de tre sigtede kan bruges afgørende i sagen.

De tre tiltalte i sagen på henholdsvis 35, 25 og 25 år har alle siddet varetægtsfængslet i mange måneder, og en fjerde mand på ligeledes 25 år, der selv har forklaret, at han er medlem af rockergruppen Satudarah, er tidligere idømt to et halvt års fængsel i sagen.

Ifølge tv2.dk var det en replik efter anklagerens og forsvarernes procedurer, at det kom frem, at anklagemyndigheden manglede efterforskning i sagen.

Det beklages af en af de tre forsvarere, advokat Anders Schønnemann, der mener, at alle havde været bedst tjent med at en så alvorlig sag, der har været længe undervejs, nu var afsluttet.

»Det er klart, at man ikke kan opretholde varetægtsfængsling unødigt, og derfor er det efter min opfattelse også den rigtige afgørelse, at man i lyset af sagens udvikling følger forsvarets anmodning om løsladelse«, siger Anders Schønnemann til tv2.dk.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede