20. juli 2019
Skolepatruljer har blandt andet tidligere oplevet problemer med farlige situationer i det trafikerede kryds ved skolen.Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Skolepatruljer har blandt andet tidligere oplevet problemer med farlige situationer i det trafikerede kryds ved skolen.Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farligt skolekryds skal fikses

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farligt skolekryds skal fikses
Hillerød - 23. januar 2019 kl. 05:16
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når skolepatruljen fra Marie Mørks Skole er blevet sendt på gaden, har børnene i de gule veste flere gange oplevet farlige situationer i krydset mellem Milnersvej og Sdr. Jernbanevej ved skolen.

Også skolens ledelse har oplevet problemer med trafikafviklingen ved skolen, og det har fået kommunen til at sætte ind i det trafikerede kryds.

Flere tiltag, der kan regulere trafikken, er allerede blevet afprøvet, fortæller formanden for Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget Dan Riise (V):

- Det er et af de kryds i Hillerød, hvor trafikken har været gået allermest i stå. Signalerne er blevet stillet om. Der har været en fortrinsret for busserne, men der er sket det, at busserne ikke kunne komme frem, fordi bilerne holdt i vejen. Derfor er den fortrinsret blevet fjernet, og så er der blevet foretaget nogle andre signalændringer, som har gjort trafikken i krydset en smule bedre, siger Dan Riise.

Kommunen har løbende været i kontakt med Marie Mørks Skole om ændringerne i krydset, og tilbagemeldingerne fra skolen er positive.

De foreløbige tiltag har nemlig ifølge skolen haft en positiv effekt på trafikken i krydset, og skolepatruljen og de børn, der bliver sat af om morgenen og hentet om eftermiddagen, oplever ikke længere problemer.

Men justeringerne er ifølge udvalgsformanden endnu ikke tilstrækkelige.

- Det er slet, slet ikke godt nok. Derfor fortsætter vi, og vi er enige om i udvalget, at vi fortsætter, til det virker, siger Dan Riise og tilføjer:

- Det kryds skal fikses.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede