27. juli 2021
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Falck sagde farvel og tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Falck sagde farvel og tak
Hillerød - 02. januar 2019 kl. 07:39
Af Janne Mulvad

91 år i Helsinge. 57 år i Stenløse. 43 år i Gilleleje og 42 år i Hillerød. 37 år i Farum.

arrow Læs også: Tidligere politiinspektør bliver ny beredskabsdirektør i Frederiksborg Brand og Redning

Så længe har Falck slukket brande i de nordsjællandske byer. Men fra i går var det slut. Frederiksborg Brand og Redning, det fælles beredskab i Hillerød, Furesø, Gribskov, Egedal, Frederikssund og Halsnæs, har hjemtaget brandslukningen. På årets sidste dag havde Falck indkaldt til nytårsparole på brandstationen i Hillerød, sammen med Frederiksborg Brand og Redning, hvor medarbejdere og frivillige i Falcks grå uniformer blandede sig med de sorte uniformer fra Frederiksborg Brand og Redning. Mange af Falcks folk skifter snart uniformen ud og fortsætter deres arbejde, blot med Frederiksborg Brand og Redning som arbejdsgiver.

- Mit håb er, at farvellet bliver et gensyn... Vi vil om nogen følge med på sidelinjen, og være klar hvis chancen forhåbentlig byder sig, sagde Henrik Sass Christensen, områdeleder Brand i Falck Nordsjælland i sin tale ved nytårsparolen. Falck blev fundet for dyr, da Frederiksborg Brand og Redning sendte brandslukningen i udbud, men Falckchefen håber altså, at Falck ved et fremtidigt udbud vil kunne matche prisen.

Men fra den 1. januar var det altså brandfolk ansat hos Frederiksborg Brand og Redning, der skal stå klar, når der bliver drejet 112. Og beredskabet er klar, lovede Kim Lintrup, som er direktør for Frederiksborg Brand og Redning.

- Ved sidste nytårsparole havde vi knapt slugt nyheden om, at beredskabet skulle hjemtages. På det tidspunkt var der naturligvis en masse usikkerheder og bekymringer om fremtiden. Her på tærsklen til det nye år med det nye Frederiksborg Brand og Redning er der sikkert stadig en enkelt eller to bekymringer, men vi er klar, understregede beredskabsdirektøren.

Og det skal brandfolkene også være. I 2018 blev det til cirka 1819 udrykninger i de seks kommuner, og i løbet af den varme og tørre sommer skete en stigning på omkring 15 procent i antallet af udrykninger i løbet af sommeren, især til mange naturbrande.

- Flere samtidige hændelser satte virkelig vores beredskab under pres... Flere gange oplevede I at køre fra den ene fysisk hårde brand til den anden, sagde Henrik Sass Christensen.

Blandt de 1819 udrykninger fremhævede både Kim Lintrup og Kirsten Jensen (S), formand for beredskabskommissionen og borgmester i Hillerød Kommune, branden på Hanebjerg Skole i Brødeskov, som blev antændt af en psykisk syg mand en aften i december. Brandfolkene nåede at slukke branden inden den bredte sig fra indskolingen, hvor den var antændt i noget tøj i en garderobe.

- På grund af den indsats I leverede, og selv om indskolingen var brændt, så var der skole igen næste morgen, og det vil jeg gerne sige tak til jer for. Det viser jeres dygtige arbejde. Det betød rigtig meget for den skole, at der var skole igen næste dag, eleverne, lærerne og ledelsen kunne se hinanden næste dag, forældrene kunne komme og hente og bringe og se, at der var noget der fungerede, selv om det var på en helt ny måde, sagde Kirsten Jensen, som også havde en særlig tak med til Falck i Hillerød.

- Fra en kommune, hvor brandberedskabet har været kørt af Falck, vil jeg i dag gerne sige en meget stor tak til Falck i Hillerød. Vi har haft et upåklageligt samarbejde i mange år. Jeg kender ledere og medarbejdere her på brandstationen som dygtige, energiske og imødekommende - og den ånd som I har, den er og bliver en del af Frederiksborg Brand og Redning, lovede hun.

arrow Beredskabschef fratræder efter aftale
09. juli 2020 kl. 17:00 Opdateret: kl. 17:16
arrow Beredskab hjemsender to chefer
25. juni 2020 kl. 14:08 Opdateret: kl. 14:25
arrow Godt første år for samlet beredskab
02. januar 2020 kl. 08:46 Opdateret: kl. 08:46
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?