15. juli 2019
Tirsdag den 2. april er der infomøde i Klaverfabrikken, hvor man kan møde nogle af de værter, som tidligere har holdt koncert hjemme i stuen med succes. Foto: Pressefoto
Tirsdag den 2. april er der infomøde i Klaverfabrikken, hvor man kan møde nogle af de værter, som tidligere har holdt koncert hjemme i stuen med succes. Foto: Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Få koncert hjemme i dagligstuen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Få koncert hjemme i dagligstuen
Hillerød - 14. marts 2019 kl. 09:23
Af Anna Törnqvist
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nu bliver der mulighed for at få arrangeret koncert hjemme i sin egen stue. Klaverfabrikken i Hillerød har nemlig indgået et samarbejde med Low-Fi, der skaber koncerter anderledes steder såsom hjemme i stuen. Low-Fi er et musikfællesskab og platform, der hjælper musikere og værter med at finde hinanden. Herefter kan de oprette en koncert på platformen og sælge billetter til andre musikinteresserede. Billetindtægten går direkte til musikeren og værten efter behov, fratrukket Low-Fii gebyret på 15 procent.

I løbet af de seneste måneder har Morten Agergaard fra Gadevang blandt andet arrangeret tre koncerter i sin stue med Lars Jansson, Katrine Gislinge og et klaverstjernefrø fra USA, Justin Kauflin.

- Det har været fantastiske oplevelser. At åbne hjemmet for musikken har ført nye bekendtskaber til mit hjem. Musikerne har alle oplevet hvor fint det er, at udfolde sig i hjemlige og uformelle rammer. Publikum har oplevet musikken intenst og musikerne og publikum er sammen om oplevelsen på en meget fin måde. Stuen bliver et fælles rum, på en anden måde end koncertsalen, hvor scenen og det stærke fokus på kunstnerne, gør kunstnerne mere uopnåelige. I vores stue opleves musikernes væsen intenst og det gør oplevelsen af musikken dybere, siger Morten Agergaard om at åbne sit hjem.

Klaverfabrikken har også lagt mærke til stuekoncerterne.

- Vi vil rigtig gerne være en stærk sparringspartner for arrangører af stuekoncerter i hele Nordsjælland, og derudover ønsker vi at skabe et netværk på tværs af arrangørerne, så viden og erfaring kan deles. Stuekoncerterne kan noget helt andet end en koncert på et spillested, ikke bedre eller dårligere, det er bare en anden oplevelse. Rykker der nyt publikum ind i folks dagligstuer, så vil vi gerne rykke med og støtte op. Derudover har Klaverfabrikken et helt unikt netværk af talentfulde musikere, som værterne måske vil blive inspireret af. Det er vigtigt at understrege, at det er værtens, musikerens og publikums koncerter. Klaverfabrikken er med på sidelinjen i håbet om flere mennesker får flere gode oplevelser i hele Nordsjælland, siger Jens Jepsen, daglig leder Klaverfabrikken.

Low-Fi ser også frem til samarbejdet med Klaverfabrikken.

- Vi tror, at et samarbejde med Klaverfabrikken kan gøre, at vi sammen kan få flere dygtige lokale musikere ud og spille i dagligstuerne i Hillerød og omegn. Samt skabe nogle nærværende rum hvor lokalbefolkningen kan møde hinanden på en ny måde. En stuekoncert er nemlig ikke bare en koncert, det er ligeså meget en dialog mellem mennesker og musik, siger Stine Hulvej, medstifter af Low-Fi.

Hun flyttede til Kirkelte sidste år, og har selv holdt flere stuekoncerter i sin stue for at samle venner og møde sine nye naboer.

Tirsdag den 2. april er der infomøde for interesserede på Klaverfabrikken klokken 17.30. Her vil man udover Klaverfabrikken og Low-Fi kunne møde lokale værter der allerede er igang med stuekoncerterne, samt musikere med stor erfaring indenfor feltet. Arrangementet er gratis og uforpligtende. Tilmelding sker enten ved at sende en email til stine@lowficoncerts.com eller trykke »deltager« på begivenheden på Facebook inden den 1. april.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede