11. april 2021
Arkivfoto
gallery icon

Se billedserie

Arkivfoto
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FOSS-direktør: "En forlængelse af motorvejen vil betyde vækst og flere arbejdspladser"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FOSS-direktør: "En forlængelse af motorvejen vil betyde vækst og flere arbejdspladser"

En forlængelse af Hillerødmotorvejen vil være godt for hele Hillerød, mener Michael Almer, der er HR-direktør hos FOSS

Hillerød - 08. april 2021 kl. 11:20
Af Martin Warming

Michael Almer, der er HR-direktør hos FOSS i Hillerød, er ikke i tvivl om, at en forlængelse af Hillerødmotorvejen er vigtig.

arrow Læs også: DEBAT: Motorvejene skal helt til Hillerød og Frederikssund

"Vi lever af innovation, og det kræver, at vi har mulighed for at tiltrække og fastholde de dygtigste forskere, og mange af dem kommer fra københavnsområdet. Derfor vil en forlængelse af Hillerødmotorvejen betyde yderligere vækst, flere arbejdspladser og mere innovation for os," siger Michael Almer.

Og det er ikke kun FOSS, der som virksomhed mener, at det er vigtigt, at motorvejen går helt til Hillerød. Det synes medarbejderne også, siger han.

"Det betyder også meget for medarbejderne. Jeg har endnu ikke mødt nogle, der synes, det er sjovt at sidde i kø. De fleste vil jo gerne kunne komme hurtigt ind på arbejde og gøre en forskel og hurtigt hjem igen til deres familier. Og vi vil hellere have, at vores forskere bruger tid på at lave innovative løsninger i stedet for at sidde i kø," lyder det fra Michael Almer.

Skal være nemt

FOSS har dog endnu ikke oplevet problemer med at tiltrække arbejdskraft på grund af den manglende motorvej, men det kan blive et problem i fremtiden, hvis motorvejen ikke bliver forlænget til Hillerød, frygter Michael Almer.

"Vi er så heldigt stillet, at der er rigtig mange, der synes, at FOSS er en attraktiv arbejdsplads, så vi får faktisk besat vores ledige stillinger, men vi får også brug for mange nye dygtige medarbejdere i fremtiden, og vi vil selvfølgelig gerne have så dygtige medarbejdere som overhovedet muligt, og derfor er det vigtigt, at det er nemt at komme til og fra Hillerød," siger HR-direktøren.

"En forlængelse af motorvejen vil ikke kun være godt for os som virksomhed men også for hele Hillerød," siger Michael Almer. Foto: FOSS

Mere sikkert

For Michael Almer handler det ikke kun om, at det skal være så nemt og hurtigt som muligt at komme på arbejde.

"En forlængelse af Hillerødmotorvejen vil også gøre det langt mere sikkert at køre på den, og det er selvfølgelig også vigtigt for os, at det er sikkert for vores medarbejdere at køre til og fra arbejde. Så ud fra et sikkerhedsaspekt er det helt sikkert også en god investering at forlænge motorvejen".

Der er blevet talt om en forlængelse af Hillerødmotorvejen i mange, mange år, og Michael Almer håber, at den bliver til noget den her gang.

"Jeg synes i hvert fald, at vi er kommet et godt skridt nærmere med regeringens udspil. En forlængelse af motorvejen vil ikke kun være godt for os som virksomhed men også for hele Hillerød," siger han.

Foss havde i 2020 en omsætning på 2,15 milliarder kroner, og resultatet før skat blev på lidt over 500 millioner kroner. Virksomheden beskæftiger over 1.500 medarbejdere over hele verden.

arrow Fujifilm: Vores medarbejdere skal kunne køre sikkert til arbejde
08. april 2021 kl. 13:42 Opdateret: kl. 13:42
arrow Erhvervschef jubler: - Vi har glædet os i 50 år
08. april 2021 kl. 13:05 Opdateret: kl. 13:07
arrow Motorvej til Hillerød: - Det er en tåbelig idé
08. april 2021 kl. 11:24 Opdateret: kl. 11:24
Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?