21. oktober 2021
»Det er stadig meget vigtigt, at tingene bliver gjort ordentligt,« siger 33-årige Pilip La Cour fra La Cour Byg. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

»Det er stadig meget vigtigt, at tingene bliver gjort ordentligt,« siger 33-årige Pilip La Cour fra La Cour Byg. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et byggefirma i stadig vækst: - Vi har en ungdommelig tilgang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et byggefirma i stadig vækst: - Vi har en ungdommelig tilgang
Hillerød - 26. september 2021 kl. 07:25
Af Niels Idskov

Der er ikke noget skilt på Frejasvej, der viser ind til virksomheden, men det er heller ikke nødvendigt. Dels er rygtet om La Cours Bygs markante fremgang ilet i forvejen, dels lever virksomheden ikke af gadesalg.

arrow Læs også: Jonas er ny partner i la Cour Byg

De mørke varevogne med påskriften La Cour Byg bliver stadig mere synlige i bybilledet, og »hemmeligheden« bag succesen for det unge firma er ifølge manden bag, Filip La Cour, blandt andet, at firmaet råder over tømrere såvel som murere og malere.

- Det vigtigste er nu nok alligevel, at vi har en ungdommelig og frisk ny tilgang og rykker hurtigt på opgaverne, men det er stadig meget vigtigt, at tingene bliver gjort ordentligt, siger 33-årige La Cour.

La Cour Byg, der heller ikke forsinkes af underleverandører, havde ved starten i 2015 bare seks medarbejdere. Et par år senere var der 10, i 2020 var der 45 og i år er der 60. 2020 bød på et overskud på 3,2 mio. kr., og der var en bonus på i alt 800.000 kr. til deling blandt medarbejderne.

Disciplin på Mørks Skole

Den tømreruddannede Filip La Cour har været selvstændig siden 2011, og det var i 2015, at La Cour Byg Aps. blev stiftet.

La Cour startede som eneejer, men har nu afgivet 10 procent til Jonas Zimmermann.

- Det er ikke afgørende for os at være størst på markedet, men at gøre vores bedste. Vi arbejder mest med opgaver indenfor forsikring og service og er ikke med i de store byggerier. Det er en bevist strategi, fortæller Filip La Cour, som for nylig var nede på Marie Mørks Skole.

- Jeg huskede at rose skolen, for den gav mig meget. Jeg var en knægt med krudt i røven, men Mørks Skole holdt mig i ørerne og gav lidt disciplin, resten indhentede jeg hos Livgarden, griner Allerød-drengen, der i dag bor i Hillerød.

Fra Frejasvej til Askvang

La Cour Byg, der i dag holder til på i alt 180 kvadratmeter på Frejasvej, er i øvrigt i gang med at bygge nyt hovedkvarter.

På Askvang bag Plantorama opføres for tiden nyt kontor samt lager og værksted på henholdsvis 280 og 300 kvm.

- Så vil der være masser af plads, men vi går da efter at leje ca. halvdelen ud, siger Filip La Cour, der regner med at rykke ind i det nye domicil omkring 1. februar næste år.

Også i Roskilde

Ambitionsniveauet understreges også af, at firmaet siden juni i år har haft en filial i Roskilde med et kontor og fem-seks tømrere.

- Vi kommer rundt til opgaver i hele Nord- og Midtsjælland, men jeg har valgt Roskilde, fordi det er en by, der ligner Hillerød, fortæller La Cour, der nok er bossen bag skrivebordet, men ikke er bleg for engang imellem at tage arbejdstøjet på.

- Jeg har det sådan, at jeg ansætter folk, der er gode til deres arbejde. Men derudover skal man være teamplayer. Ingen klarer sig uden de andre. Derfor betyder socialt samvær også noget her. En gang om måneden er der morgensamling. Det er vigtigt.

La Cour Byg, der i dag holder til på i alt 180 kvadratmeter på Frejasvej, er i gang med at bygge nyt hovedkvarter på Askvang bag Plantorama. Foto: Kim Rasmussen

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?