2. juni 2020
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Erhvervsformand: Den bedste nyhed i fem år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erhvervsformand: Den bedste nyhed i fem år
Hillerød - 13. marts 2019 kl. 12:10
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nyheden om, at regeringen og Dansk Folkeparti vil bygge motorvej mellem Allerød og Hillerød sendte onsdag formiddag armene op over hovedet hos Erik Helmer Pedersen, direktør i Hillerøds erhvervsorganisation C4.

arrow Læs også: Ring 5 Syd-planer støves af igen

- Det er den bedste nyhed, der er kommet til mig de sidste 4-5 år. Jeg kan slet ikke få armene ned på det samlede erhvervslivs vegne, siger direktøren, som mener at mange virksomheder i Hillerød og resten af Nordsjælland vil få forbedret deres konkurrenceevne når motorvejen bygges færdig.

- Det betyder, at erhvervslivet vil spare tid i transporten til og fra København. Vi har især inden for entreprenørbranchen mange virksomheder, som udfører arbejde i København, og i dag er kørslen til København meget træg. Man holder altid i kø. De beregninger, jeg har set, siger at man vil kunne spare op til ti minutter hver dag. Kan man spare 20 minutter om dagen for alle de erhvervsbiler, der kører til København hver dag, vil det være en stor konkurrencefordel for de nordsjællandske virksomheder. Det er dyrt at få en medarbejder ind til København, så kan der spares tid, vil det være et løft for virksomhederne, siger han.

Erik Helmer Pedersen mener også at de 11 kilometer nyt asfalt mellem Allerød og Hillerød vil gøre det mere attraktivt for nye virksomheder at flytte til Hillerød.

- Hillerød har udlagt rigtig meget jord til erhverv i den nye bydel ved Favrholm, og der er ikke mange andre steder, der er så meget jord. Hvis fremkommeligheden til og fra København bliver bedre, vil det også øge antallet af virksomheder, der har lyst til at slå sig ned der, siger han.

Han glæder sig også på vegne af de eksisterende store virksomheder i Hillerød, som Novo Nordisk, Foss og Biogen.

- Der er ingen tvivl om, at det bliver væsentlig nemmere for medarbejdere, der kører til Hillerød fra København. Vi får sikret bedre afkørelsesmuligheder fra forlængelsen, så man ikke længere skal holde i kø helt ud på forlængelsen når man skal af ved Hillerød, hvor det giver farlige situationer. Vi har jo også set mange alvorlige ulykker på den vej. Set fra det perspektiv mener jeg, at det er enormt vigtigt for samfundet, at man får færre uheld, siger Erik Helmer Pedersen, som er lidt overrasket over, at aftalen om motorvejen kommer nu.

- Det kommer lidt bag på mig, at det kommer inden et valg. Jeg havde slået mig til tåls med at det ville blive skrevet ind i et regeringsgrundlag, uanset hvordan valget ville ende, siger han.

arrow Ring 5-borgermøde: Politikere efterlyser alternativer
06. maj 2019 kl. 14:34 Opdateret: kl. 14:35
arrow Ring 5 syd: Nogle vil rammes af støj
30. april 2019 kl. 16:04 Opdateret: kl. 12:30
arrow Se billederne: Ring 5 til debat ved borgermøde
29. april 2019 kl. 19:54 Opdateret: kl. 19:56
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?