18. oktober 2021
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Endelig: Denne dag åbner vaccinationscenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Endelig: Denne dag åbner vaccinationscenter

De allerældste borgere på 93 år og ældre kan nu bestille tid til vaccination.

Hillerød - 04. februar 2021 kl. 17:14
Af Janne Mulvad

Mandag åbner Hillerøds vaccinationscenter i Østergade. På åbningsdagen er der vacciner nok til, at 170 borgere over 93 år kan få deres covid-19 vaccine, og det samme gælder tirsdag. Herefter lukker centeret ned i en periode igen, oplyser Region Hovedstadens Akutberedskab, der driver vaccinationscenteret.

arrow Læs også: Vaccinationscenter klarede presset på ekstra travl dag

Det var planlagt at åbne vaccinationscenteret i Hillerød 20. januar, men da leverancerne af vacciner svigter, blev åbningen udskudt. Men nu er der en portion vacciner fra Moderna på vej til Danmark, og nogle af dem ender i Hillerød.

Moderna leverer ifølge en pressemeddelelse fra Sundhedsstyrelsen i alt 19.200 doser af deres covid-19 vaccine til Danmark, og alle vaccinerne skal bruges på førstegangsvaccination af personer, som er 85 år og ældre. I Region Hovedstaden har man valgt at de få doser, der kommer nu, skal bruges til de allerældste, altså borgere over 93 år.

Der blev åbnet for bookingtider onsdag til borgere på 93 år og opefter, som har modtaget invitation til vaccination via eBoks eller brev.

I hele Region Hovedstaden forventer man at kunne vaccinere 2500 af de ældste borgere i løbet af næste uge. Der bliver gemt doser til 2. vaccination af borgerne, skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Det vurderes, at alle borgere på 93 år og ældre, som ikke allerede er vaccineret eller har modtaget en invitation til vaccination, kan få muligheden for at blive vaccineret i næste uge.

De inviterede borgere kan selv eller med hjælp fra pårørende booke tid til vaccination via Vacciner.dk, ligesom alle 29 kommuner i regionen får mulighed for at reservere et tidsrum til et nærmere fastsat antal borgere, og således hjælper med tidsbestilling og transport, hvis dette er relevant. Regionen opfordrer pårørende til at hjælpe med at holde øje med invitationen i eBoks eller postkassen samt at hjælpe de ældre med transport til vaccinationsstedet.

arrow To-tre nye vaccinationscentre på vej i Nordsjælland
25. marts 2021 kl. 14:28 Opdateret: kl. 14:36
arrow Nu oprettes venteliste til restvacciner
25. marts 2021 kl. 09:19 Opdateret: kl. 09:19
arrow Politiledelse siger nej til overskydende vacciner
06. marts 2021 kl. 06:09 Opdateret: kl. 22:29
Rejser du til udlandet i år?