21. juli 2019
Efter en katastrofal start, hvor de lå nr. 254, kørte Per Vilslev og Erik Andersen deres Opel Kadett GT/E frem til en slutposition som nr. 148. Foto: Viggo Johansen
Efter en katastrofal start, hvor de lå nr. 254, kørte Per Vilslev og Erik Andersen deres Opel Kadett GT/E frem til en slutposition som nr. 148. Foto: Viggo Johansen
Foto: Viggo Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En vild køretur i sneen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En vild køretur i sneen
Hillerød - 06. februar 2019 kl. 14:48
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Der var vildt meget sne, og fire specialetaper måtte slettes, fordi end ikke sneplovene kunne komme frem.

Sådan beskriver rallykøreren Per Vilslev fra Hillerød årets udgave af Rallye Monte-Carlo Historique, verdens hårdeste rally for historiske biler, i en pressemeddelelse. Rallye Monte-Carlo Historique blev det mest sneplagede løb i mange år, og omkring 75 mandskaber måtte udgå under de barske betingelser. Per Vilslev kom dog frem til mål i Monaco, sammen med codriver Erik Andersen fra Virum nr. 148 ud af 315 startende i parrets Opel Kadett GT/E fra 1979.

Nr. 148 var ikke, hvad Per Vilslev havde drømt om.

- På første specialetape skulle vi overhale en langsomme konkurrent på en bjergvej, men der var så lidt plads, at vi kørte fast i sneen og mistede enhver chance for en topplacering, konstaterer Per Vilslev fra målet i Monaco.

Løbet bød dog på mange gode oplevelser:

- På specialetape 12 blev vi nr. 2 af alle, så vi fik bevist, at hvis vi kan undgå uheld, kan vi være med i den skrappe del af feltet, vurderer Per Vilslev.

På trods af den skuffende placering af teamet klar igen til næste år - men først skal der trænes.

- Næste år må vi køre ned at træne på vejene lige som de andre. Det er nødvendigt, hvis vi vil have en topplacering, siger Erik Andersen.

- Vi skal se, om vi ikke kan lave et topresultat, siger Per Vilslev.

Rallye Monte-Carlo Historique betegnes som verdens største, længste og hårdeste rally for historiske biler. Afhængig af, hvilken startby man vælger, er løbet mellem 2000-2500 km langt, varer knapt seks døgn og fører over henved 50 bjergpas i det centrale og sydlige Frankrig, de fleste af dem snedækkede.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede