7. maj 2021
Astrid Marie Christiansen er 34 år og uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Hun har lavet udstillinegn "I make science" specifikt til Vandrehallen. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Astrid Marie Christiansen er 34 år og uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Hun har lavet udstillinegn "I make science" specifikt til Vandrehallen. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En farverig eksplosion af videnskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En farverig eksplosion af videnskab
Hillerød - 18. januar 2016 kl. 09:28
Af Sabine Lai Ovesen

Lørdag åbnede Vandrehallens nye udstilling »I make science« af Astrid Marie Christiansen.

Årets første udstilling i bibliotekets Vandrehal er en ren eksplosion af farver, former og skæve malerier. Billedkunstner Astrid Marie Christiansen har skabt 13 nye værker til denne udstilling, der er inspireret af det naturvidenskabelige.

- Udstillingen hænger meget godt sammen med titel. Det skal ligne videnskab, men ikke en specifik én, fortæller Astrid Marie Christiansen på 34 år, der blev uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2012.

De 13 værker er især præget af mange farver, former som cirkler og rektangler og 3D-agtige rammer, hvor nogle af malerier bevæger sig ud i rummet.

En legesyg kunstner
Ifølge udstillingsleder Karen Elsebeth Jensen giver »I make science«-værkerne noget særligt til rummet.

- Det giver en anden oplevelse, at der sker noget med den del af rummet, siger hun og peger op på tre aflange værker, der hænger højt oppe på den højre væg i Vandrehallen. De hænger over søjlerne ind til biblioteket og er ifølge billedkunstneren skabt specifikt til den del af væggen.

- Det er en anden måde at opleve værkerne på, når de er i højden. De bliver næsten lidt truende, og det er, som om de er ved at falde ned over én, uddyber Karen Elsebeth Jensen.

Hun beskriver i sin åbningstale Astrid Marie Christiansen som en legesyg kunstner:

- På den ene side ser vi noget meget abstrakt, men på den anden minder motiverne om et eller andet - en billedverden, vi kender fra den naturvidenskabelige og matematiske verden.

Har manglet et sted
Astrid Marie Christiansen har længe haft ideen til udstillingen i hovedet.

- Jeg har brygget på den længe, men jeg har manglet et sted til den, fortæller hun.

Det fandt hun i Vandrehallen, efter hun som en del af juryen på Den Censurerede Udstilling mødte Karen Elsebeth Jensen. Hun har arbejdet på »I make science« i et halvt år tid.

- Det er altid en lettelse at være ude på den anden side, for det er altid en hård slutspurt at lave en udstilling færdig, forklarer hun.

Hun har ikke et ønske om at fortælle folk, hvad de skal tænke om hendes værker:

- Jeg tror, man kan have det lidt sjovt med den her udstilling, og man kan skabe sine egne associationer, når man går rundt og kigger, uddyber hun.

Hun har selv haft det sjovest med de tre værker, der hænger over indgangen til biblioteket.

- De er skabt helt specifikt til stedet, og de kan nærmest ikke hænge andre steder, siger hun.

En lille fernisering
Der var ikke mange mennesker til Vandrehallens fernisering lørdag.

Nytårsbobler og nødder stod klar på et bord i midten, og mange af gæsterne kendte Astrid Marie Christiansne og kom med blomster og gaver.

- Det er en visuelt smuk oplevelse og en chance for at opleve en af de malere på samtidskunstscenen, der er mest interessant og gør mest opmærksom på sig selv i øjeblikket, lokker Karen Elsebeth Jensen.

Udstillingen kan ses frem til den 6. marts.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?