8. april 2020
Emil Vestergaard Klausen håber at gå videre til finalen i Dansk Melodi Grand Prix. Foto: Agnete Schlichtkrull
Emil Vestergaard Klausen håber at gå videre til finalen i Dansk Melodi Grand Prix. Foto: Agnete Schlichtkrull
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Emil med i ny Grand Prix-satsning: Håber at få sang i finalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Emil med i ny Grand Prix-satsning: Håber at få sang i finalen
Hillerød - 21. januar 2020 kl. 19:25
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når finalen i dette års danske Melodi Grand Prix løber af stablen lørdag den 7. marts, håber Emil Vestergaard Klausen fra Uvelse, at han står på scenen med sin sang »Ville ønske jeg havde kendt dig«. Emil Vestergaard Klausen deltager nemlig i DRs nye Grand Prix-satsning, og det betyder, at hans sang er en blandt ni sange, der spilles på P4 den kommende uge. Herefter er det lytternes opgave at stemme de tre mest populære sange videre til TV-finalen, der finder sted i Royal Arena.

arrow Læs også: Emil blev nr. 3 ved Melodi Grand Prix: Jeg var bange for, at der ikke var plads til en sang som min

- Helt fra jeg var barn, har det været mig en stor drøm at komme med i Melodi Grand Prix. Dengang var det børnenes MGP, hvilket desværre ikke lykkedes. Til gengæld formidlede det kontakten til daværende MGP-coach Esben Svane. En del år senere ringede Esben og spurgte, om jeg havde lyst til at deltage i en af hans sangskriver-camps. Det havde jeg, og nu er én camp blevet til adskillige, skriver Emil Vestergaard Klausen selv på Facebook og fortsætter:

- En skøn sommerdag i Kongelunden i sidste år var jeg i session med Esben, Tim Schou og amerikaneren Gavyn Bailey. Her var målet at skrive en personlig, sigende Grand Prix sang. Efter Esbens opfordring tog vi udgangspunkt i en sang, som jeg tidligere har skrevet omhandlende min farfar, mine tanker om ham, og det savn, jeg oplever, på trods af, at jeg aldrig har mødt ham. Det var en super dag, og på trods af den konstante afbrydelse af lavtflyvende fly fra Kastrup fik vi tegnet skitsen til en stærk sang.

Efterfølgende tog Emil Vestergaard Klausen og Esben Svane til Thy Nationalpark i en uge, i det sommerhus, hvor Emil Vestergaard Klausens farfar selv har brugt meget tid. Her blev sangen skrevet færdig.

- Efterfølgende har vi oversat den til dansk, og jeg føler, det har givet den et langt stærkere udtryk, skriver Emil Vestergaard Klausen.

Han håber nu, at P4's lyttere vil stemme ham videre til finalen. Det er dog kun lyttere i områderne P4 Nordjylland, P4 Midt & Vest og P4 Østjylland, der kan sende hans sang videre.

- Det vil være en kæmpe oplevelse for mig at komme med, så hvis I kender nogen, der bor i de distrikter, sangen stiller op i, må de meget gerne sende en stemme min vej, lyder Emil Vestergaard Klausens opfordring på Facebook.

I semifinalen dyster ni sange om en plads i finalen, og sangene er udvalgt i samarbejde med en distriktsjury i DR's ni P4-distrikter. Når vinderne af afstemningen er fundet, vil DR's distriktsjury uddele to wildcards blandt de resterende seks sange, der ikke gik videre fra afstemningen. Dermed går i alt fem sange videre fra semifinalen.

Læs mere om afstemningen her

arrow 19-årige Emil er i finalen ved Dansk Melodi Grand Prix
31. januar 2020 kl. 12:09 Opdateret: kl. 12:09
arrow 19-årige Emil fra Uvelse kæmper om en plads i melodi grand prixet
21. januar 2020 kl. 14:18 Opdateret: kl. 14:18
arrow Sara fra Roskilde er med i semifinalen i Melodi Grand Prix
21. januar 2020 kl. 12:11 Opdateret: kl. 12:05