24. september 2020
Louise Vedel Møller,  Tabita Nejst Mouritzen, Alice Emtkjær og uddannelseskonsulent Majbritt Forman er glade for den nye uddannelse, der er blevet lavet en del om. Foto: Hillerød Kommune
Louise Vedel Møller,  Tabita Nejst Mouritzen, Alice Emtkjær og uddannelseskonsulent Majbritt Forman er glade for den nye uddannelse, der er blevet lavet en del om. Foto: Hillerød Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever er begejstrede for ny sosu-uddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever er begejstrede for ny sosu-uddannelse
Hillerød - 12. februar 2020 kl. 13:07
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Louise Vedel Møller, Tabita Nejst Mouritzen og Alice Emtkjær er tre af de fire elever, der omkring årsskiftet blev færdige på Social- og Sundhedsassistentuddannelsen i Hillerød. En uddannelse, som har været igennem en større reform og er blevet grundlæggende anderledes. De fire kvinder er de første elever, der har taget den nye uddannelse i Hillerød, og de er meget begejstrede.

- Egentlig havde jeg forestillet mig, at jeg skulle være sygeplejerske. Men så valgte jeg først at blive hjælper, og så er jeg så gået videre som assistent. Og jeg er virkelig glad for uddannelsen - den er fagligt udfordrende, og det er en uddannelse, som man kan bruge til rigtig meget, både på sygehus, i psykiatrien, hjemmeplejen, på plejecenter eller på et sundhedscenter. Det er en fagligt god uddannelse, men den er også meget praktisk, og det kan jeg virkelig godt lidt, siger Louise Vedel Møller i en pressemeddelelse.

Tabita Mouritzen supplerer:
- Jeg elsker at arbejde med mennesker og at kunne hjælpe og gøre en forskel. Og det kan man virkelig her, samtidig med, at vi får lov til rigtigt mange forskellige ting. Mange sygeplejesker har meget teori, men i vores uddannelse er der rigtig meget praktik. Vi har ligesom den lavpraktiske kunnen, siger hun.

Egne grænser testet
Alice Emtkjær nævner også praktikkerne i uddannelse som noget særligt.

- Vi har lært meget på skolen, noget af det bedste har også været de forskellige praktikker. Jeg synes, jeg har fået testet mine egne personlige grænser og lært rigtig meget om mig selv i de her praktikperioder, og vi er blevet taget virkelig godt imod, siger hun.

Uddannelseskonsulent Majbritt Formann, som vejleder eleverne, fortæller, at uddannelsen efter reformen er blevet løftet fagligt.

- Eleverne skal igennem rigtig mange ting, og jeg synes, det er blevet en virkelig god uddannelse. Assistentuddannelsen har fået et godt teoretisk løft, med en stor mængde praktik, hvor de er i tæt kontakt til patienter og borgere. Det gør Social og sundhedsassistenterne fagligt stærke til at varetage de komplekse opgaver de står med, uddannelsen giver mange forskellige jobmuligheder, siger hun.

Har debatten om sexisme taget overhånd?