22. oktober 2020
Frederiksborg Byskole har sendt hele 0.A hjem, efter en elev i klassen er testet positiv med coronavirus. Foto: Allan Nørregaard
Frederiksborg Byskole har sendt hele 0.A hjem, efter en elev i klassen er testet positiv med coronavirus. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elev smittet med corona: Hele 0.A sendt hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elev smittet med corona: Hele 0.A sendt hjem
Opdateret 28. september 2020 kl. 10:28
Hillerød - 28. september 2020 kl. 09:47
Af Camilla Bjørkman Aagaard

En elev i 0. klasse på Frederiksborg Byskole er blevet testet positiv for coronavirus. Søndag sendte distriktsskoleleder Steen T. Sørensen på Frederiksborg Byskole en besked ud til forældre, elever og ansatte, hvor han blandt andet skriver, at hele 0.A og en lærer nu skal testes og i isolation.

arrow Læs også: Skole sender klasse hjem efter coronasmitte

»En elev i 0.A er testet positiv med Corona. Det er vores vurdering, at alle elever der går i samme 0.klasse har været i »nær kontakt« med hinanden. Derfor har vi ikke set andre muligheder end at alle elever fra 0.A skal testes og i isolation. I morgen (mandag red.) går vi videre med at opspore, om andre elever fra andre klasser skal testes og i isolation. Det er primært nær kontakt i HFO, der bliver fokus på«, skriver Steen T. Sørensen.

Til Frederiksborg Amts Avis fortæller han at opsporingsarbejdet allerede begyndte søndag og er foregået stille og roligt.

»Moren til barnet ringede til mig ved 12-tiden søndag og fortalte om situationen. Moren fortalte også, at de sandsynligvis kender smittekilden. Personalet på skolen og i HFOen er heldigvis ret tæt på børnene, så de ved godt, hvem børnene normalt leger med. Her til morgen har vi været ude i de andre 0. klasser og snakke med dem, og vi er opmærksomme på, at der kan være børn på andre årgange, vi skal være opmærksomme på fortæller Steen T. Sørensen.

Synd for forældrene
Det sværeste er i virkeligheden situationen for forældrene, siger han. De må nu blive hjemme fra arbejde, indtil børnene igen kan møde i skole, når de har fået en negativ test.

- Der er en stor gruppe af forældre, som ikke skal på arbejde i dag, og dem har jeg virkelig ondt af. Mange har allerede været en del hjemme, og i hvert eneste tilfælde er det et svær situation. Derfor sender vi også kun de elever hjem, som vi har belæg for har været i nærkontakt med det smittede barn.

arrow Politiet: - Spisesteder og borgere har styr på corona-restriktionerne
29. september 2020 kl. 15:30 Opdateret: kl. 13:16
arrow Borgmester med corona-opfordring: - Bliv ved og hold ud
29. september 2020 kl. 08:42 Opdateret: kl. 08:42
arrow HF-kursister tester sig selv for corona
29. september 2020 kl. 05:48 Opdateret: kl. 15:56
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?