28. september 2020
Politiet på arbejde efter eksplosionen i februar. Foto: Presse-fotos.dk
Politiet på arbejde efter eksplosionen i februar. Foto: Presse-fotos.dk
Foto: HENRIK SVENDSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Eksrocker dømt for bilbombe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eksrocker dømt for bilbombe
Hillerød - 04. august 2020 kl. 12:01
Af Anna Törnqvist Jensen

En bilbombe, der sad placeret på en Mazda personbil i en indkørsel i Kongens Vænge, eksploderede om natten den 16. februar. Det var en rørbombe, der sad under bilen, og rørbomben var fyldt med stålkugler, som blev affyret ud i luften, da bomben gik af.

Eksplosionen medførte kun skade på bilen, men det kunne være gået meget værre. Det var således ifølge anklagen mod en 49-årig mand, kun fordi blandingsforholdene i bomben var ufuldstændige, at bomben ikke forvoldt større skade eller ramte nogen personer.

For nylig blev den 49-årige mand dømt for at have fremstillet, placeret og sprængt bomben, ligesom han blev dømt for at være i besiddelse af flere våben og stoffer. Det koster nu den 49-årige mand et år og tre måneders fængsel, fremgår det af dombogen.

Da manden knapt en måned efter episoden blev fremstillet i grundlovsforhør, havde pressen undtagelsesvist ikke adgang til Retten i Hillerød på grund af corona.

Senioranklager Michael Qvist forklarede dog efterfølgende til Frederiksborg Amts Avis, at den 49-årige under grundlovsforhøret havde forklaret, at han erkendte at have placeret en genstand på bilen og have antændt den.

Han nægtede dog, at der var tale om en bombe, og han ønskede kun at forskrække og ikke gøre skade på nogen.

Han kendte ifølge sin forklaring ikke ejeren af bilen, og har heller aldrig talt med ejeren af bilen, men den 49-årige forklarede, at han mente, bilejeren havde kørt uforsvarligt i området, og at de havde råbt grimme ting til hinanden.

Da manden for nylig var for retten, erkendte han sig skyldig i at have overtrådt fyrværkeriloven, men nægtede sig ellers skyldig. Retten fandt dog alligevel, at de tekniske beviser talte for, at den 49-årige havde fremstillet og sat rørbomben fast på bilens kølerhjelm.

Retten fandt dog ikke beviser for, at den 49-årige havde haft til hensigt at skade nogle personer, og derfor blev den 49-årige frikendt for en del af anklagerne.

På den 49-åriges bopæl blev der desuden fundet et oversavet haglgevær med tilhørende ammunition, yderligere to rørbomber, dopingmidler, en joint, MDMA-piller, et slagvåben, en strømpistol og 31 knive med en klinge på over 12 centimeter.

Derfor var manden også tiltalt for blandt andet at have overtrådt våbenloven, og det var et spørgsmål, som splittede domsmandsretten.

For mens et flertal bestående af to medlemmer af domsmandsretten stemte for, at besiddelsen af haglgeværet ikke var under skærpende omstændigheder, mente det tredje medlem, at der var grund til at dømme den 49-årige efter skærpende omstændigheder.

Medlemmet ønskede nemlig at lægge vægt på, at den 49-årige formentlig havde geværet af kriminelle grunde, ligesom geværet lå i en kommode, så det var let tilgængeligt for den 49-årige tidligere rocker, der ifølge dombogen er diagnosticeret med både ADHD, PTSD og forstyrret personlighedsstruktur.

Dommen blev dog afsagt efter flertallet, og den 49-årige blev idømt i alt et år og tre måneders fængsel. Manden skal desuden knapt 20.000 kroner for skaderne på bilen, ligesom både våben og stoffer er blevet konfiskeret.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?