18. oktober 2021
Efter 10 år i tv-branchen valgte Ejvind Jacobsen at sige farvel til tv-branchen for at blive latterkonsulent. Foto: Allan Nørregaard
Efter 10 år i tv-branchen valgte Ejvind Jacobsen at sige farvel til tv-branchen for at blive latterkonsulent. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Ejvind udskiftede tv-branchen med latter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Ejvind udskiftede tv-branchen med latter
Hillerød - 20. marts 2017 kl. 05:21
Af Ann-Sophie Meyer

Efter mange år i tv-branchen med alt for meget overarbejde manglede Ejvind Jacobsen balance i livet. Så for lidt over 11 år siden skiftede han sit job i tv-branchen ud med et selvstændigt job som latterkonsulent.

arrow Læs også: Video: Ejvind sætter gang i lattermusklerne

- Inden jeg blev latterkonsulent, var jeg 10 år i tv-branchen. Jeg var ansat som chef for en afdeling, der sørgede for, at alting blev vist på tv. Der var masser at se til. Nogle gange tog jeg på arbejde klokken 05.00 og var hjemme igen mellem 22 og 23, siger Ejvind Jacobsen og fortsætter:

- Jeg brændte ud, og jeg kunne ikke blive ved på den måde. Men så faldt jeg over det her. Jeg kom tilfældigt forbi Rådhuspladsen en dag, hvor jeg så en folk mennesker, der stod og grinte. Jeg blev faktisk temmelig sur, for jeg tænkte: hvad fanden griner de af? Men så fandt jeg ud af, at de ikke grinte af noget. De grinte uden grund, og det gjorde de for at få balance i livet. Det var lige præcis balance i livet, jeg var begyndt at lede efter. Derfor prøvede jeg at gå i latterklub og grine med de her mennesker, og det var super sjovt, siger han.

Men selvom Ejvind Jacobsen er glad for sit brancheskift, er jobbet som latterkonsulent ikke på fuldtid. Han arbejder samtidig i et kommunikationsfirma i Kastrup.

Når Ejvind Jacobsen rejser rundt som latterkonsulent, er det ikke kun til festlige lejligheder. Sammen med vennen Thomas, har han virksomheden FirmaLatter, hvor firmaer kan blive klogere på relationen mellem latter og arbejdsglæde.

Samtidig uddanner Ejvind Jacobsen landets kommende latterkonsulenter, og så har han været med til at undersøge, om latterlektioner kan bruges som kur mod depression.

- Jeg har haft et forløb på et halvt år med folk på lykkepiller. Inden da havde de haft et forløb på et år, hvor de havde haft både læger, psykologer, psykiatere og foredragsholdere og alt muligt andet. Men der var ikke sket en forbedring, og de tog stadig den samme mængde medicin, som de gjorde, da forløbet startede. Men så grinede jeg med dem i seks måneder, og efterfølgende var 75 procent pillefrie, siger Ejvind Jacobsen.

Den garvede latterkonsulent er ikke i tvivl om, hvad der er det bedste ved jobbet.

- Det er folks reaktion. Både når de bliver overraskede over, hvad det er, vi skal lave, men også de interne reaktioner, der kommer, når der er en, der begynder at grine på en særlig måde, som kommer bag på de andre. Det er fantastisk at kigge på, siger Ejvind Jacobsen og fortsætter:

- Men jeg griner ikke af folk. Det er noget, jeg er virkelig påpasselig med. Det her med at grine af hinanden er desværre noget, vi gør meget i Danmark. Men det er en nedværdigende form for kommunikation, så jeg vil opfordre til, at man griner med hinanden og ikke af hinanden, siger han.

Rejser du til udlandet i år?