25. september 2021
Kommunen, C4 og handelslivet havde indkaldt ejendomsejerne i bymidten for at få dem med til at løfte bymidten.Foto: Tore G. C. Rich
Kommunen, C4 og handelslivet havde indkaldt ejendomsejerne i bymidten for at få dem med til at løfte bymidten.Foto: Tore G. C. Rich
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ejendomsejere sprang ikke på byudvikling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ejendomsejere sprang ikke på byudvikling
Hillerød - 03. februar 2016 kl. 05:49
Af Tore G. C. Rich

Det var spidserne, der tirsdag eftermiddag var kørt i stilling for at få ejendomsejerne i Hillerød Bymidte til at engagere sig i udviklingen af bymidten, skriver Frederiksborg Amts Avis.

På et møde i Slotssøpalæet i Helsingørsgade med imponerende udsigt mod slottet, byens vartegn, forsøgte borgmester Dorte Meldgaard (K), kommunaldirektør Erik Nygreen, direktør for C4 Videncenter Erik Helmer Pedersen, formand for Hillerød Shopping Mads Pheiffer og formand for Hillerød Cityforening Michael Hartoft at få ejendomsejerne med i projektet »fra købstad til mødestad«, der skal løfte bymidten.

De havde inviteret samtlige ejendomsejere i gågaden til et knapt to timer langt informations- og hvervemøde. Ikke alle mødte op, men forsamlingen talte omkring 50 personer, inklusiv arrangørerne.

Med sig havde de phd. Julie Holck fra Living Cities, der holdt oplæg om modellen town center management, som hun fortalte med succes er blevet brugt til at revitalisere byrum rundt om i verden. I Danmark prøver Holbæk så småt som første by kræfter med modellen, hvis mål er at skabe ekstraordinært attraktive steder for publikum. Modellen er blandt andet brugt i New York, i 170 byer i Sverige, i Tyskland og i Storbritannien.

Og står det til kommunen, C4 og Hillerøds handelsliv, bliver Hillerød den næste by i Danmark.

Målet var denne eftermiddag at få én til tre ejendomsejere til at melde sig til det videre arbejde. Men da den direkte opfordring faldt, var de omkring 50 fremmødte ganske stille, indtil direktør i Handelsbanken Hillerød Steen Hirschsprung meldte sig.

- Jeg vil gerne være med. Jeg synes, det er spændende. Men kunne der være en enkelt eller to rigtige ejendomsejere med, spurgte Steen Hirschsprung.

Ikke flere rakte hånden op, men alle fik mulighed for at melde sig senere.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag.

Stemmer du til kommunalvalget i år?