25. september 2021
Forbrugsmønstret ændrer sig, internethandlen bliver ved med at stige, og derfor skal bymidten kunne tilbyde noget mere. Foto: Lars Skov
Forbrugsmønstret ændrer sig, internethandlen bliver ved med at stige, og derfor skal bymidten kunne tilbyde noget mere. Foto: Lars Skov
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ejendomsejere skal med i kampen for en levende bymidte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ejendomsejere skal med i kampen for en levende bymidte
Hillerød - 30. januar 2016 kl. 05:47
Af Tore G. C. Rich

I kampen om at fastholde og forstærke Hillerød som en levende handelsby forsøger C4 Videncenter, Hillerød Kommune og Hillerød Shopping nu at få ejendomsejerne i bymidten omkring gågaderne med i deres samarbejde.

Derfor har de inviteret ejendomsejerne til et »Møde om Hillerød« tirsdag eftermiddag i Slotssøpalæet, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Her deltager borgmester Dorte Meldgaard (K), kommunaldirektør Erik Nygreen, direktør for C4 Videncenter Erik Helmer Pedersen, formand for Hillerød Shopping Mads Pheiffer og formand for Hillerød Cityforening Michael Hartoft.

- Hillerød Kommune, C4 og Hillerød Shopping er med, vi mangler ejendomsejere. Så kan vi lave town center management. Det handler om, at hele byen skal stå sammen og samle kræfter og ressourcer, siger citykoordinator i C4 Videncenter Mette Kragh Faurholdt.

Hun nævner Den Levende Julekalender som et frugtbart udbytte af det eksisterende samarbejde mellem de tre.

- Vi håber, at ejendomsejerne vil engagere sig på lige fod med andre. Vi skal udvikle Hillerød som bedst mulig by, som mødestad og ikke kun købstad, tilføjer hun.

Town center management
På mødet giver Julie Holck, ph.d., Living Cities et oplæg om town center management. I 2014 var hun med til at holde et oplæg for Hillerøds handels- og erhvervsliv om butiksdød vs. byliv, som dengang beskrevet i Frederiksborg Amts Avis. Blandt andet i Sverige benytter man sig af tcm, her er typisk 75 procent af ejendomsindehaverne med, især dem, der ligger i stueetagen. Målet er at skabe en fælles organisering som er med til at planlægge og finansiere bymidten.

Mødet på tirsdag er kun for inviterede.

Stemmer du til kommunalvalget i år?