6. juni 2020
Naturvejleder Martin Wiberg glæder sig over, at Eghjorten nu er åbnet en smule og igen har besøg af nysgerrige, begejstrede børn. Det er dog kun for elever fra Tove Ditlevsens Skole på Vesterbro, at naturlegepladsen er åben.

Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Naturvejleder Martin Wiberg glæder sig over, at Eghjorten nu er åbnet en smule og igen har besøg af nysgerrige, begejstrede børn. Det er dog kun for elever fra Tove Ditlevsens Skole på Vesterbro, at naturlegepladsen er åben. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter tvungen coronadvale: Eghjorten vækker glæde igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter tvungen coronadvale: Eghjorten vækker glæde igen
Hillerød - 21. maj 2020 kl. 05:20
Af Joachim Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Drenge og piger, der klatrer i de skæve, vrange bøge, leger i trætoppene, soler sig i græsset, smiler og griner.

Det er et syn, naturvejleder Martin Wiberg har ventet længe på igen at kunne se på naturlegepladsen Eghjorten i Hillerød, så han er ovenud begejstret for, at der efter to måneders fuldstændig nedlukning i denne uge igen er liv.

- Det er så skønt. Det var en hård dag, da vi lukkede ned. Det var ikke sjovt. Jeg har brugt 10 år på at få flere mennesker herud, så var det grove løjer at skulle bede folk om tage hjem, siger han.

De sidste dage, Eghjorten havde åbent, var der 600 og 1000 besøgende. Siden har den været fuldstændig forladt, forklarer naturvejlederen.

- Det har været smadderhårdt, for det er jo verdens bedste arbejdsplads. Det har været mærkeligt og træls at køre forbi den barrikaderede parkeringsplads, siger Martin Wiberg.

Skovbunden har sågar fået et grønt dække af bøgens kimplanter. Det er ikke sket før, for normalt er der et rend af folk, der bygger huler og træder dem ned.

De fleste naturglade børn og voksne må dog fortsæt væbne sig med tålmodighed, for der er endnu ikke åbent for den brede offentlighed. Derimod er det elever fra Tove Ditlevsens skole på Vesterbro i København, der frem til sommerferien på skift modtager undervisning i den skønne natur i stedet for stenbroen.

Onsdag formiddag underviste Martin Wiberg elever fra 4.b, og selvom håndhygiejne normalt er lidt af et fremmedord, når man går i skoven, og meget derfor er anderledes, så er børnenes begejstring den samme, oplever han.

- Vi har fået ekstra rengøring og håndskylstationer, men man skal stadig kunne få beskidte fingre - bare ikke coronaskidt. Det fungerer, ungerne har det på rygraden, og for dem er det som at sende et barn i Tivoli at komme her, siger han.

Eleverne har haft skovmatematik og udregnet antallet af grantræer, studeret botanik og krible-krable, forklarer naturvejlederen.

Selv har Martin Wiberg dels været hjemsendt i perioden og så haft andre arbejdsopgaver. Han har genoplivet sin gamle, indre skovarbejder.

Han glæder sig derfor over at være tilbage og håber på, at snart at kunne dele glæden med endnu flere.

- Det sværeste er at bede folk om ikke at komme, men folk har været søde til at skrive. De er meget forstående, og der har ikke været en eneste negativ henvendelse, siger han.

Der er endnu ikke sat en dato på, for hvornår Eghjortens shelters, naturlegeplads og discgolfbane igen åbner.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?