18. januar 2020
Majbrit Lissau bor på Lille Aagaard med sin mand, hvor hun driver en pension for hunde og katte. Og især hundene har hun altid haft en stor forkærlighed for. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Majbrit Lissau bor på Lille Aagaard med sin mand, hvor hun driver en pension for hunde og katte. Og især hundene har hun altid haft en stor forkærlighed for. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dyrene er på efterårsferie: Leg, godbidder og faste sengetider

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dyrene er på efterårsferie: Leg, godbidder og faste sengetider
Hillerød - 17. oktober 2019 kl. 19:40
Af Johanne Wainø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efterårsferien er højtid for udenlandsrejser, og destinationerne er mange. Nogle familier tager på skitur, andre bader i solen, men inden turen går til lufthavnen, bliver de firbenede familiemedlemmer sat af på vejen.

Et af de steder, hvor dyrene tilbringer efterårsferien, er hos 59-årige Majbrit Lissau. Hun driver Lille Aagaard Hunde- og Kattepension i Skævinge, hvor der lige nu er 20 hunde og fire katte på ferie.

»Hej med jer!«, siger Majbrit Lissau, da hun træder ind i den aflange lade, hvor hunde i alle aldre, størrelser og racer svarer igen med et hyl fra de indhegnede bure.

Hun stopper ved en rottweiler, der har plantet sine store forpoter på siden af buret og logrer så ihærdigt med halen, at den har svært ved at holde balancen.

Majbrit Lissau åbner burene op på skift, så de kan komme ud i en løbegård, der ligger lige bagved. Og en gang om dagen tager hun to hunde ad gangen med over i et stort ridehus, hvor de får lov til at lege omkring.

- Det er den samme rutine hver dag. De får mad om morgenen, leger om eftermiddagen, får mad om aftenen, og klokken 22 er det sengetid. De lærer utrolig hurtigt rutinen at kende, og når jeg har givet dem en godbid og sagt godnat, falder de helt til ro, siger hun.

Husker dyrene

Burene er hverken afmærkede med navne eller adresser, men Majbrit Lissau har helt styr på, hvem der er hvem.

- Holger og Rex bor i Roskilde. Golden Retrieveren derovre hedder Disney, og her har vi Honey fra Stenløse, siger hun og klapper den lille lyse terrier og fortsætter:

- Det er altid dyrene, jeg husker. Mange gange kan jeg ikke huske ejerne, når de ringer, men når jeg så hører deres hunds navn, så kan jeg sagtens huske dem. Vi snakker jo også mere med dyrene, end med ejerne, siger hun.

Tosset med dyr

Majbrit Lissau flyttede med sin familie til Lille Aagaard i 2001, men pensionen har eksisteret siden 1980'erne. Og selvom Majbrit er kontoruddannet, har det på en måde altid ligget i kortene, at hun skulle beskæftige sig med dyr.

- Jeg har boet på landet det meste af mit liv, og så er jeg ikke så god til et kontorarbejde, hvor man sidder stille hele dagen. Min mor har altid avlet hunde, så det lå mig ikke så fjernt at starte en dyrepension, siger hun, hvorefter hun fortæller, at hun og en ansat også avler heste på gården. Lige nu har hun 16 heste, hvoraf tre af dem skal sælges videre.

Og Majbrit tøver ikke et sekund, når hun bliver spurgt om, hvorfor hun har valgt at drive en dyrepension.

- Jeg er tosset med dyr. Så enkelt er det. Og så har jeg en helt særlig forbindelse til hundene, siger hun.

En af hundene, der er på besøg i denne uge, er en springer spaniel. Og det er bestemt ikke første gang, at den er på besøg hos Lille Aagaard, fortæller Majbrit Lissau.

- Det er nok tiende gang, at han er på ferie hos mig. Og det er virkelig der, at det begynder at blive sjovt, for så kan de huske mig fra gang til gang. De, der kommer her mange gange, kommer spurtende ind til mig, ligeså snart bildøren bliver åbnet, fortæller hun.

Og årsagen til at de samme hunde kommer igen, er ganske simpel, mener Majbrit Lissau.

- Hundene er glade, når deres ejere kommer og henter dem igen. Det, tror jeg, er den primære årsag. Jeg har både besøg fra Køge og København, men også fra Hundested og Frederiksværk, så det spænder bredt. Jeg har ikke noget specifikt, der gør det her sted specielt, men jeg elsker dyr, og det tror jeg, at dyrene kan mærke, siger hun.

Det er mest hunde, der tager på ferie hos Lille Agaard. Når der er flest hunde på besøg, er der op til 35 hunde i løbegårdene. Men nogle har også deres katte i pension, og det hænder også, at et marsvin eller en kanin flytter ind bag de gråblå mure i Skævinge. I efterårsferien bliver dyrene som regel i otte til ti dage, hvor de henover sommeren ofte er på besøg i tre uger.

Det hele værd

Majbrit Lissau og hendes familie har aldrig rejst i skoleferierne, for det er der, at der er mest tryk på dyrepensionen, men så rejser de bare på andre tidspunkter. Livet som dyrepensionsejer er ikke udelukkende en leg. Det er også hårdt arbejde, fortæller hun.

- Man er næsten på 24 timer i døgnet, og det kan da sommetider godt være hårdt. Mange tror, at mit arbejde er en dans på roser. Men i virkeligheden er det 90 procent hårdt arbejde. Men det er de sidste 10 procent hygge med dyrene, der gør, at det er det hele værd. Ligeså snart hundene løber mig i møde, så bliver jeg fyldt af glæde, og så står alt det hårde arbejde i baggrunden, siger Majbrit Lissau.