12. december 2017
Renseanlægget på Solrødgård er næsten færdigt, men kan ikke tages i brug, før Miljø- og Fødevareklagenævnet har behandlet en række klager over tilladelserne til renseanlægget. Foto: Allan Nørregaard
Renseanlægget på Solrødgård er næsten færdigt, men kan ikke tages i brug, før Miljø- og Fødevareklagenævnet har behandlet en række klager over tilladelserne til renseanlægget. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dyr plan B skal redde renseanlæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dyr plan B skal redde renseanlæg
Hillerød - 10. oktober 2017 kl. 06:10
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mens Hillerød Forsyning venter på, at Miljø- og Fødevareklagenævnet får behandlet klagerne over tilladelserne til Hillerøds nye renseanlæg, er forsyningen sammen med Hillerød Kommune i gang med en plan B, så det 300 millioner kroner dyre renseanlæg kan tages i brug om få måneder.

Men den alternative plan bliver dyr for forbrugerne.

Renseanlægget er stort set færdigt, men kan ikke tages i brug, da Miljø- og Fødevareklagenævnet på 3. år behandler en række klager over renseanlægget, blandt andet tilladelsen til at udlede renset spildevand til Havelse Å.

Klagenævnet har oplyst, at sagerne behandles i 1. kvartal 2018, og ifølge Søren Støvring, direktør i Hillerød Forsyning, vil anlægget i bedste fald komme i drift i slutningen af 2018, hvis forsyningen skal vente på, at der er en afgørelse på klagerne.

Et tillæg til udledningstilladelsen kan dog gøre det muligt at sætte renseanlægget i drift allerede i december i år.

Forsyningen har bedt om tilladelse til at man, i stedet for at dele vandet mellem Pøle Å og Havelse Å, i en midlertidig periode udleder alt renset spildevand fra det nye renseanlæg til Pøle Å.

Det sker ved at pumpe store mængder rense spildevand tilbage gennem rørledningerne til Pøle Å.

Tilladelsen skal onsdag behandles af Hillerød Kommunes økonomiudvalg. Men den alternative plan vil i følge Søren Støvring betyde ekstra årlige udgifter i »millionklassen«. Og det kan komme til at gøre ondt.

- Spildevandsforsyning er underlagt en meget hård regulering, og skal spare penge hvert år. Så det er noget skidt, at skulle bruge penge, som ikke er nødvendigt. Det kan gøre, at vi bliver presset på nogle af de klimatilpasningstiltag, som vi arbejder på. Men det her er en midlertidig løsning, som er nødvendig for a komme i gang, siger han.

Søren Støvring oplyser, at det nye renseanlæg kan være i drift cirka 1. december, hvis den nye tilladelse gives nu.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk